Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Κουκουλοφόροι: η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει την φυσική ηλιθιότητα


Πριν διαβάσεις παρακάτω καλέ μου αναγνώστη, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, που το έχω ξαναγράψει: Είμαι εναντίον της κουκούλας. Η κουκούλα είναι κρύψιμο και το κρύψιμο είναι δειλία και απατεωνιά.
Κουκούλα φοράνε οι αστυνομικοί, που κυκλοφορούν σιδηρόφρακτοι χωρίς διακριτικά ή και με σκέτη τη στολή χωρίς διακριτικά.
Κουκούλα φοράνε οι χαφιέδες, οι προβοκάτορες και οι μυστικοί.
Κουκούλα φοράνε οι μεγαλομέτοχοι, που βρίσκονται πίσω από τα ληστρικά κέρδη των τραπεζών. Και τα funds, που βρίσκονται πίσω από τα υπερκέρδη των μετοχών.
Κουκούλα φοράνε οι εκθέσεις για τις αποδόσεις των υπαλλήλων και οι εταιρείες, που χρησιμοποιούν τα στοιχεία του καθενός μας για να πλουτίζουν ανέξοδα μεγαλέμποροι.
Κουκούλα φοράνε οι νόμοι όταν δεν εφαρμόζονται ίσα για όλους, σαν μαριονέτες, παιγμένοι από το αόρατο χέρι επίορκων δικαστών, κυκλωμάτων νομικών, αξιωματούχων της κυβέρνησης και των διωκτικών μηχανισμών.
Κουκούλα φοράνε οι εκατομμύρια φοροφυγάδες, που στερούν απ' το σύνολο δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία, λιμάνια, φάρμακα, συντάξεις, μισθούς και ηθική. Κυρίως ηθική. Το κράτος που κλέβει είναι το ρηχό άλλοθί τους.
Κουκούλα φοράνε οι επιχειρηματίες, που από τα παρασκήνια περνάνε νόμους για να κερδίζουν περισσότερα, αδιαφορώντας αυτοί και οι βουλευτές τους αν ο λαός κερδίζει όλο λιγότερα.
Κουκούλα φοράει ο κρατικός μηχανισμός που κλέβει το χρήμα και το δίκιο των πολιτών μέσα από τις δαιδαλώδεις διατάξεις μιας συντεχνίας επίορκων οργανωμένων, διαχρονικών συμφερόντων και των διοικητικών και πολιτικών τους προϊσταμένων.
Κουκούλα φοράει όποιος κρύβεται πίσω από το ρουσφέτι της αναξιοκρατίας, που αφήνει τη χώρα στα χέρια των πιο άχρηστων, παραγκωνίζοντας τους πιο άδολους και τους πιο ικανούς. Τα πιο υγιή κομμάτια της κοινωνίας.
Κουκούλα φοράει ο κομματικός μηχανισμός, που κρατάει δέσμια τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, για να υπηρετούνται τα λαμόγια των παρατάξεων και του καθηγητικού κατεστημένου, ενάντια στη μόρφωση και την πολιτική διαμόρφωση του πιο πολύτιμου κομματιού: της νεολαίας.
Κουκούλα φοράει όποιος δεν θέλει να φανεί κι όποιος το σκάει. Όποιος αναπαράγει φόβο, δειλία κι αρπακολιά σ' έναν αγώνα.
Όποιος στέκεται απέναντι απ' όλα αυτά, στέκεται απέναντι στην κοινωνία του κουκουλώματος και της απάτης. Της αδικίας και της κλεψιάς. Της κοροϊδίας και της αισχροκέρδειας. Των θρασύδειλων της νύχτας και του παρασκηνίου. Αυτού που είναι η κουκούλα.
Αγώνας χωρίς παράδειγμα δεν είναι αγώνας. Αγώνας χωρίς θυσία δεν είναι αγώνας. Αγώνας χωρίς τόλμη δεν είναι αγώνας. Αγώνας ενάντια στην κουκούλα της διαφθοράς, της αδικίας είναι αγώνας με ονοματεπώνυμο.
Αλλιώς, είναι ακόμα μια κουκούλα.
Στον αντίποδα, η κυβέρνηση, που είναι ανίκανη να αντιπαρατεθεί στους κουκουλοφόρους διαδηλωτές και μπαχαλάκηδες, αποφάσισε να ποινικοποιήσει την κουκούλα. Γιατί αυτό που την εμπόδιζε μέχρι τώρα να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές ήταν αυτό ακριβώς. Ήταν νόμιμη η κουκούλα! Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν, η βλακεία είναι ανίκητη.
Αν, και, το πράγμα είναι λίγο πιο βρώμικο: Ποινικοποιείται η κουκούλα για να μείνει νόμιμο το κουκούλωμα.
Στο πλαίσιο αυτό του κουκουλώματος, για να καλυφθεί η χασούρα του ελληνικού Δημοσίου, από την άρνησή του να εισπράξει από τους οφειλέτες φόρων 20 δισ. ευρώ (20.000.000.000 ευρώ!), που κατά σύμπτωση είναι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, αποφάσισε να παγώσει τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων και να επιβάλει χαράτσι μέχρι 5.000 ευρώ σε όλους τους ειλικρινείς ηλίθιους που δηλώνουν εισόδημα μέχρι -και πάνω από- 150.000 ευρώ.
Αυτό δεν είναι μόνο οικονομικά απατεωνίστικο, για να γλιτώσουν τα λεφτά τους οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες, που είτε λαδώνουν είτε έχουν πλάτες σε πολιτικούς και εφορίες, αλλά είναι και η πιο ασφαλής μέθοδος για να διαφθείρεις και το τελευταίο κομμάτι των φορολογούμενων, που εξακολουθούν και πληρώνουν ειλικρινείς φόρους.
Επειδή, οι προχθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εύκολη άντληση 1 δισ. ευρώ (από τα 10 που πρέπει να βρει!) από μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ωθούν τον κάθε συνειδητό μέχρι σήμερα φορολογούμενο σε αλλαγή ηθικής.
Θα πρέπει, δηλαδή, να θεωρεί καθένας από όλους τους παραπάνω τον εαυτό του ηλίθιο που δεν κρύβει, δεν κλέβει, δεν κοροϊδεύει τον δημόσιο κορβανά με όλα τα μέσα που του δίνει το απατεωνίστικο καπιταλιστικό σύστημα, με τη λογική του κυρίου Βουλγαράκη: «Δεν φοροδιαφεύγω, πληρώνω λιγότερα, εκμεταλλευόμενους τους νόμους».
Αυτή η διαφθορά συνειδήσεων είναι το χειρότερο κατόρθωμα της προχειρότητας, της ανεπάρκειας, της εγκληματικής μετριότητας των μελών αυτής της κυβέρνησης.
Το χειρότερο για τον έλληνα πολίτη είναι που η εναλλακτική λύση σε ενδεχόμενες εκλογές δεν είναι καλύτερη από αυτήν που ήδη έχει. Μια δράκα αρπακτικών και διψασμένων για εξουσία περιμένει έξω από την πόρτα. Χωρίς καμιά εφαρμόσιμη πρόταση για το μέλλον των πολιτών.
Όχι το μέλλον της τσέπης των πολιτών μόνο. Αλλά το μέλλον της αξιοπρέπειάς τους και της δύναμής τους.
Γύρω από τους πολίτες έχει στηθεί ένας αρπακτικός χορός από τους κεφαλαιούχους, που θέλουν ν' αρπάξουν τις οικονομίες της μεσαίας τάξης για να πληρώσει τα χρέη της δικής τους απληστίας και απατεωνιάς.
Παράλληλα με τους πολίτες έχει στηθεί ένας θρασύδειλος, συχνά προβοκατόρικος, χορός κουκουλοφόρων κάθε είδους με αφελή και βρώμικα χαρακτηριστικά.
Είναι στο χέρι των επώνυμων, ξεσκέπαστων πολιτών να αντισταθούν και στα δύο. Και να οδηγήσουν τον κόσμο σ' ένα καλύτερο αύριο.
ΥΓ Μία μέρα αφότου ο Πάπας αποκήρυξε το προφυλακτικό, ο Μαρκογιαννάκης αποκήρυξε τις κουκούλες. Είναι από τις σπάνιες φορές που το πάνω και το κάτω κεφάλι συμπίπτουν.
Και σύμφωνα με τη διόρθωση που έκανε εκ των υστέρων ο υφυπουργός, βγάζεις την κουκούλα, βρίζεις τον μπάτσο, βάζεις την κουκούλα. Καμιά περιύβριση αρχής!

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=13983812,29098212,42991588

Δεν υπάρχουν σχόλια: