Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Τζάμπα και φτηνά online



Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι μισθοί συρρικνώνονται και η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο. Και με βάση αυτά τα δεδομένα, πρέπει -η πλειονότητα τουλάχιστον- να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες ...απώλειες. Είναι όμως και μια ευκαιρία να νιώσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από ...καταναλωτικές εξαρτήσεις. Επειδή όμως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κάθε υπερβολική στέρηση καταλήγει σε κακή διάθεση και κατάθλιψη, ο Ιστός έχει γεμίσει από sites με δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα, ανταλλακτικούς ιστότοπους και ενημερωτικά blogs και sites για να ξέρετε πάντα πώς θα γλιτώσετε χρήματα, αλλά και πώς δεν θα στερηθείτε μικρές πολυτέλειες, επιλέγοντας δωρεάν εκδηλώσεις, δωρεάν μαθήματα, σεμινάρια κ.λπ. Ας δούμε παρέα τι κυκλοφορεί στον Ιστό σε μια προσπάθεια να περάσουμε την κρίση χωρίς να... μας πιάνει κρίση.
Φασούλι το φασούλι, όλο και κάτι γίνεται για όσους μετρούν κάθε ευρώ. Στο http://fasouli.wordpress.com γίνεστε μέλος σε ένα δίκτυο ανταλλακτικό, στο οποίο δίνετε προϊόντα και υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε και λαμβάνετε άλλες που έχετε ανάγκη.
Ενημερωθείτε για κάθε τι δωρεάν που μπορείτε να βρείτε στην πόλη. Συναυλίες, σινεμά, ταξίδια, υπηρεσίες και ένα σωρό ακόμα εκδηλώσεις και υπηρεσίες, δωρεάν στο http://free-shop.blogspot.com. Για να μην στερείστε όταν δεν είναι απαραίτητο και για να ξέρετε πάντα τι μπορείτε να παρακολουθήσετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ, βάλτε το στα αγαπημένα σας.
Μην πετάτε τίποτα. Όλα όσα δεν σας χρειάζονται μπορεί να είναι το καλύτερο δώρο για άλλους που δεν έχουν χρήματα να τα αποκτήσουν. Κάθε φορά λοιπόν που κάνετε εκκαθάριση στο σπίτι, αλλάζετε έπιπλα, χαλιά, οικοσκευές κ.λπ., κάντε κλικ στο www.xariseto.gr και χαρίστε αυτά που θα πετάγατε.
Tο ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, εκτός των άλλων έχει δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα «τράπεζα χρόνου». Η τράπεζα αυτή ζητά από κάθε έναν ενδιαφερόμενο να προσφέρει κάποια υπηρεσία βάσει του επαγγέλματός του ή της ιδιότητάς του (σιδέρωμα, παροχή νομικών υπηρεσιών, μαγείρεμα, εκμάθηση κάποιας ξένης γλώσσας κ.λπ.) και ως αντάλλαγμα να πάρει κάποια άλλη υπηρεσία. Για παράδειγμα, ένας δικηγόρος μπορεί να προσφέρει μία ώρα νομικές υπηρεσίες και να πάρει ως αντάλλαγμα μία ώρα φροντίδας κάποιου ηλικιωμένου. Περισσότερα στο www.enow.gr.
Ψάχνει και βρίσκει τις τρέχουσες προσφορές ώστε να ξέρετε κάθε στιγμή τι σας συμφέρει να αγοράσετε. Με ένα κλικ στο www.e-offer.gr. Το ίδιο κάνει και το http://prosfores.blogspot.com, το http://dealz.gr και το www.mysales.gr, που προσφέρει εντελώς δωρεάν εκπτωτικούς κωδικούς, εκπτωτικά κουπόνια, προσφορές και Super Deals.
Το http://prosfores-fylladia.gr σας ενημερώνει για όλες τις προσφορές σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από τα διαφημιστικά φυλλάδια. Έτσι ξέρετε τις προσφορές της εβδομάδας και αναλόγως πορεύεστε.
Το κινητό σας τηλέφωνο τα έφτυσε και η επιδότηση που σας δίνουν είναι πενταροδεκάρες. Στο www.hotshop.gr και το www.zer.gr μπορείτε να πουλήσετε το παλιό σας κινητό ή να το ανταλλάξετε με κάποιο άλλο πληρώνοντας μικρή διαφορά.
Αν ο σφιχτοχέρης θείος Σκρουτζ αποφάσιζε να πάει κάποτε διακοπές, θα δοκίμαζε σίγουρα το www.skroutzholidays.com που έχει όλους τους οικονομικότερους προορισμούς, καταλύματα κ.λπ. Μπορείτε να δείτε ακόμα και το ελληνικής εμπνεύσεως www.socialtourism.gr και το www.megatravel.gr.
Για να μην περιμένετε τις εκπτώσεις, μάθετε πού έχει στοκατζίδικα με τα αγαπημένα σας ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια και είδη για το σπίτι στο www.greek-outlets.com, το www.stockshops.gr και το www.stockoutlets.gr. Επειδή δεν είναι ανάγκη να δίνετε περιουσίες όταν ψωνίζετε.
Υπάρχουν κόλπα και τρικ για να ξοδεύετε λιγότερα σε υπηρεσίες και πάγια. Επίσης υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα φτιάχνοντας εσείς καθαριστικά, ανακυκλώνοντας κ.λπ. Το http://meacolpa.blogspot.com θα σας βοηθήσει πολύ σε αυτή σας την προσπάθεια.
Για την πολύπαθη γενιά των 700 ευρώ, αλλά και για όλους τους χαμηλόμισθους που θέλουν να ξέρουν πού θα βρουν φτηνές λύσεις και προϊόντα, το http://genia700euro.pblogs.gr είναι σωτήριο.
Χωρίς ούτε ένα ευρούλι, δοκιμάστε το www.tzaba.gr, το www.forfree.gr και το http://jaba.gr. Επίσης μην παραλείψετε να δείτε το www.free.gr και το www.dwrean.net.
Ανακυκλώστε ανταλλάσσοντας με μια επίσκεψη στο www.freecycle.org.
Μεταχειρισμένα αντικείμενα, δωρεάν μαθήματα, κοινοβιακό μαγείρεμα και διάφορα ακόμα στο http://skoros.espiv.net/projects.
Για ένα χέρι βοήθειας στους πραγματικά μη έχοντες, όλα τα συσσίτια και οι δωρεάν κρατικές και ιδιωτικές παροχές στο http://helping.gr.
Θέλετε δωρεάν προγράμματα για τα pc σας; Μπείτε (ενδεικτικά) στα: www.winaddons.com, www.freeware-apps.com, www.opensoft.gr και http://happysurfer.gr και κατεβάστε ό,τι σας χρειάζεται, νόμιμα και χωρίς ευρώ.
Για δωρεάν λεξικά online, εκτός από το http://translate.google.com, δείτε (ενδεικτικά) και τα www.greek-language.gr/greekLang/index.html, και www.komvos.edu.gr/dictionaries/dictonline/DictOnLineTri.htm.
Δωρεάν τραγούδια θα βρείτε -εκτός των άλλων και- στο www.last.fm.
Είναι φορές που αισθάνεστε τυχεράκηδες σαν τον Γκαστόνε; Δοκιμάστε την τύχη σας στα http://kerdiseto.blogspot.com και www.kliroseis.gr.
Τα σημεία στα οποία θα βρείτε δωρεάν σύνδεση στο Ίντερνετ σε όλη τη χώρα με ένα κλικ στο http://free-wifi.gr.
Για τους φοιτητές που θέλουν να δώσουν τα παλιά τους βιβλία σε νέους φοιτητές και να αποκτήσουν νέα φτηνότερα, δείτε το www.bookbeast.gr.
Και υπάρχουν δεκάδες ακόμα, όρεξη να έχετε να ψάχνετε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=253045

Δεν υπάρχουν σχόλια: