Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

«Σέχτα επαναστατών!!!;;;»


«Κύριε Γκιόλια, κατεβείτε γρήγορα... Προσπάθησαν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο...». Δέκα λέξεις φέρεται να του είπαν πάνω-κάτω από το θυροτηλέφωνο.
Ήταν 5.20 το πρωί όταν χτύπησε το κουδούνι. Ο Σωκράτης Γκιόλιας σηκώθηκε, απάντησε και φορώντας μόνο ένα σορτσάκι, όντας αγουροξυπνημένος, κατέβηκε να δει τι είχε συμβεί. Κατέβηκε με το ασανσέρ από τον 2ο όροφο του διαμερίσματός του και μόλις βγήκε από την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας του, στην οδό Δαιδάλου 21, στην Ηλιούπολη, δέχτηκε βροχή από σφαίρες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί από τις καταθέσεις περιοίκων και αυτοπτών μαρτύρων, οι τρεις άγνωστοι φορούσαν άσπρα πουκάμισα, σκούρα γιλέκα και καπέλα τύπου τζόκεϊ - ενδυμασία παραπλήσια με τις στολές σεκιουριτάδων.
Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ένας πυροβόλησε 13 φορές και ο άλλος ακόμη τρεις, όταν πια ο 37χρονος δημοσιογράφος είχε πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Ο τρίτος βρισκόταν δίπλα στο αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκαν και εξαφανίστηκαν. Η Αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο δράστες.
Η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια, που είχε ξυπνήσει από το χτύπημα του κουδουνιού, πετάχτηκε έντρομη στο μπαλκόνι για να δει τι συμβαίνει. «Ακούστηκε το ουρλιαχτό της», λένε κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν το συναγερμό του διαμερίσματος να χτυπάει.
Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, το οποίο στη συνέχεια αποχώρησε. Τις έρευνες για την εν ψυχρώ δολοφονία ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.
Δέκα λεπτά μετά τη δολοφονία, Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκαν τηλεφωνήματα για μια έκρηξη σταθμευμένου Ι.Χ. Το αυτοκίνητο, μάρκας «Honda» τύπου «Civic» βρέθηκε καμένο κοντά σε παιδική χαρά, στη διασταύρωση της οδού Λεωνιδίου με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε απόσταση περίπου ενάμισι χιλιομέτρου από την αιματηρή επίθεση.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το όχημα είχε κλαπεί από τον Άλιμο, το περασμένο Σάββατο. Την κλοπή είχε δηλώσει ο κάτοχός του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της εκτέλεσης και πυρπολήθηκε προκειμένου να εξαφανιστούν όλα τα ίχνη (γενετικό υλικό, τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα κ.ά.).
Μετά τη διάψευση των αρχικών εκτιμήσεων των αστυνομικών που ήρθε από τα εργαστηριακά αποτελέσματα της Αστυνομίας, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Φιλ. Κουτσαύτη, ο 37χρονος είχε δεχτεί 16 σφαίρες από κοντινή απόσταση σε διάφορα σημεία του σώματός του, κεφάλι, θώρακα, άκρα. Τα περισσότερα από αυτά τα είχε δεχθεί στο πίσω μέρος του σώματος. Ή αιφνιδιάστηκε και προσπάθησε να ξαναμπεί στην πολυκατοικία ή γύρισε το σώμα του ενστικτωδώς για να προστατευτεί.

«Κύριοι δημοσιογράφοι αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας», είχαν γράψει στην προκήρυξή τους μετά την επίθεση στο «Αλτερ» τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών». Και από ό,τι φαίνεται, χθες, ενάμιση χρόνο μετά την απειλή και μετά ένα χρόνο απουσίας, η οργάνωση πραγματοποίησε το τελεσίγραφο που είχε στείλει με τον πιο πειστικό τρόπο... Δολοφονώντας τον 37χρονο Σωκράτη Γκιόλια. Παρ' ότι, αρχικά, χθες το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για «πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου» και «μαφιόζικο χτύπημα», και είχε σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας -δεδομένης και της αποχώρησης κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από την υπόθεση-, τα όπλα «μίλησαν».
Όπως ανακοινώθηκε, οι 16 κάλυκες από 9άρι πιστόλι που περισυνελέγησαν χθες το πρωί, από την Ηλιούπολη, προέρχονται από τα ίδια όπλα που έχει χρησιμοποιήσει «σε ενέργειές της η τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών"».
Το ένα -όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία- χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ εκτέλεση με 24 σφαίρες του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα, στα Κ. Πατήσια, στις 17 Ιουνίου του 2009, και το άλλο στις ένοπλες επιθέσεις του Α.Τ. Κορυδαλλού και του «Αλτερ», στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 και στις 17 Ιουνίου του 2009, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης είχαν χρησιμοποιήσει και το δεύτερο όπλο για να πυροβολήσουν τον Νεκτάριο Σάββα, ενώ ταυτίζονται και με κάλυκα που είχαν αφήσει στο μνήμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 4 Φεβρουαρίου του 2009.
Η οργάνωση, που είχε στείλει πολλαπλά μηνύματα τρόμου, από το περασμένο καλοκαίρι όταν και σκότωσε τον υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής, κάτω από το σπίτι της Σοφίας Κυριακίδου, βασικής μάρτυρος κατηγορίας για την υπόθεση ΕΛΑ και προστατευόμενης από το 2002, δεν είχε πραγματοποιήσει καμία ενέργεια. Με την ανθρωποκτονία του υπαρχιφύλακα είχε αποδείξει όμως ότι εκτελεί με ανατριχιαστική συνέπεια τις απειλές της. «Αρχίστε να υποβάλλετε παραιτήσεις γιατί αλλιώς θα ξεκινήσετε να μετράτε τάφους», προειδοποιούσε στην προκήρυξή της που είχε προηγηθεί της ενέργειας.
Χθες τα ξημερώματα υλοποίησε το «τελεσίγραφο» που είχε στείλει μέσω της προκήρυξής της στα «Νέα» για να αναλάβει την ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλτερ». Το cd-rom με την προκήρυξη είχε αφεθεί για την εφημερίδα στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια, στο σπίτι της Αμαλίας Γκινάκη. Της νεαρής γυναίκας που σκοτώθηκε όταν επενέβη η Αστυνομία και εισέβαλε στο διαμέρισμά της, όπου κρατούνταν ώρες όμηρος από τον Σορίν Ματέι.
Στο κείμενο, τα μέλη της οργάνωσης έστελναν μήνυμα προς όλους τους δημοσιογράφους. «(...)Η δημοσιογραφία που αποκαλύπτει σκάνδαλα, ξεμπροστιάζει διεφθαρμένους πολιτικούς, καταγγέλλει τους μπάτσους που αυθαιρετούν, δίνει λόγο στον πολίτη να μιλήσει για τα καθημερινά προβλήματά του, δικάζει, ερευνά εγκλήματα, ψυχαγωγεί, διασκεδάζει, δίνει συμβουλές καταναλωτικής συμπεριφοράς, διαφημίζει και ξαναδιαφημίζει, κάνει ανθρωπιστικούς εράνους και πάνω απ' όλα ενημερώνει. Για να γίνει αυτή η δημοσιογραφία έδωσε τα πειστήρια της στο λαό. Για να την εμπιστευτούν έπρεπε να πείσει», ανέφεραν.
«(...)Τα media δεν λένε μόνο ψέματα. Κάνουν κάτι χειρότερο, κατασκευάζουν αλήθειες. Όπως έλεγε και ο υπουργός προπαγάνδας των ναζί Γκέμπελς "Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει". Μας εμφυτεύουν τις κρίσεις τους, αργά και μεθοδικά, και λειτουργούν σαν μηχανές παραγωγής φόβου καθώς διαμορφώνουν μονίμως συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Διοικούν τις εντολές του φόβου, "κλειδώσου στο σπίτι, υπάρχει εγκληματικότητα", "πρόσεχε τι τρως, υπάρχουν διατροφικά σκάνδαλα", "πρόσεχε το παιδί σου, υπάρχει η μάστιγα των ναρκωτικών". Οι πληροφορίες τους παρουσιάζονται σαν αλήθειες, ενώ αποσυνδέουν κάθε γεγονός από το κοινωνικό περιβάλλον, τις αιτίες που συμβάλλουν στην τέλεσή του, το περιεχόμενό του όπως και το νόημά του και το υποβιβάζουν στο κώδικα των συμβάντων. Έτσι ο λοιμός σε μια αφρικανική χώρα συμβαίνει παράλληλα με την τελευταία επίδειξη μόδας του Versage», είχαν γράψει σε άλλο σημείο.
Και κατέληγαν: «(...) Ο καιρός που ήσασταν στο "απυρόβλητο" τελείωσε. Δεν αναφερόμαστε στους τεχνικούς του καναλιού. Όχι γιατί τους συμπαθούμε, αλλά αφού είναι τόσο ελεεινοί και τιποτένιοι που για λίγα φράγκα ξεπουλάνε τη συνείδησή τους και γίνονται τα τσιράκια των αρχιρουφιάνων, προτιμάμε να τους χρησιμοποιούμε σαν σάκους του μποξ σε καμιά πορεία. Ας το γνωρίζουν πια οι εντολοδόχοι του συστήματος, ότι καμία πρόφαση δεν τους εξασφαλίζει την ασφάλειά τους. Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μιντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θ' αφήσουν κι αίμα»!

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=184881
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=184878

Δεν υπάρχουν σχόλια: