Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ «ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ» Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ)
Στην ανοίκεια επίθεση την οποία δέχονται οι Διοικήσεις όσων Ταμείων άσκησαν το εκ του Μνημονίου δικαίωμα τους και επέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες να πουν ΟΧΙ στο εθελοντικό (ή μήπως δεν ήταν;;;) «κούρεμα» ολόκληρης της περιουσίας των ασφαλισμένων τους οι εργαζόμενοι στον Τύπο καταγγέλλουμε ότι
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Θριαμβολογούν για μια πύρρειο νίκη που μόνο δεινά θα σωρεύσει στη ζωή των Ελλήνων.
Δυστυχώς, με τη βοήθεια ορισμένων σε διατεταγμένη ή και αναγκαστική υπηρεσία δημοσιογράφων στα ΜΜΕ κρύβουν ότι το PSI δεν ολοκληρώθηκε ούτε με την αθέλητη συμμετοχή όλων των Ελλήνων και το Κεφάλαιο για την Κοινωνική τους Ασφάλιση.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι ανάγκασαν ετσιθελικά όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στο δήθεν εθελοντικό «κούρεμα» με το σύνολο του αποθεματικού για την κοινωνική τους ασφάλιση.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι επέβαλαν στον ελληνικό λαό να συμμετάσχει κατά το ίσο και ίδιο με τους απανταχού επενδυτές / δανειστές μας, κερδοσκόπους και μη!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΟΥΡ(Σ)ΕΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι από τα 66 δισ. € που προαπαιτούσε η Τρόικα για το PSI, τα περίπου 24 ανήκουν στους Έλληνες ασφαλισμένους! Αυτό είναι το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, οι οποίοι δεν τα επένδυσαν οικειοθελώς σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ τώρα με την απόφαση της ΤτΕ να συμμετάσχει στο PSI, ούτε έδωσε ποτέ εντολή για συμμετοχή της ΤτΕ και για λογαριασμό τους, στο εθελοντικό «κούρεμα».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι επαναχρηματοδοτούν το Τραπεζικό σύστημα με 30 δισ. €, αδιαφορούν για την επικείμενη κατάρρευση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας και δίνουν υποσχέσεις για ακίνητα και τραπεζικές μετοχές στα ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας αφήνοντας τα στην τύχη τους και μόνο με το 15% των αποθεματικών τους σε μετρητά, με επιτόκιο 7,5%.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Η κοινωνική ασφάλιση των Ελλήνων πολιτών είναι από το Σύνταγμα υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας δεν είναι ιδιώτες επενδυτές και τοποθετούν υποχρεωτικά από το νόμο τις οικονομίες τους στην ΤτΕ.
Ένα μόνο μέρος του κεφαλαίων αυτών δύνανται νόμιμα να το επενδύουν και σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.
Με αυτό το μέρος που δε φθάνει το 25% των συνολικών κεφαλαίων τους συμμετείχαν λέγοντας Ναι ή Όχι στο κούρεμα.
Το υπόλοιπο 75% των αποθεματικών μας, δηλαδή, τα υπόλοιπα 24 δισ. € περίπου τα παρέδωσε για «κούρεμα» η Τράπεζα της Ελλάδος!
Καμιά μέριμνα για τη θεραπεία της απώλειας 12 δισ. € δεν έχει ληφθεί.
Τα εναπομείναντα 12 δισ. € ανταλλάσσονται κατά το 85% με ομόλογα πολυετούς διάρκειας και αμφισβητούμενης αξιοπιστίας.
Κανένα Ασφαλιστικό Ταμείο δεν έδωσε στη διοίκηση της ιδιωτικής ΑΕ με την επωνυμία ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, της οποίας οι τίτλοι διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ, την εξουσιοδότηση να μπει εθελοντικά στο «κούρεμα» ολόκληρης της ασφαλιστικής περιουσίας του ελληνικού λαού.
Το Ταμείο των Σουηδών δασκάλων για τις …χήρες των οποίων κόπτονται (!) οι κυβερνώντες, επένδυσε με ελεύθερη βούληση, μέρος και όχι το σύνολο του αποθεματικού του. Χάνοντας σήμερα από τα ελληνικά ομόλογα ο Σουηδός ασφαλισμένος στηρίζεται σε μια υγιή δημόσια οικονομία και ένα κοινωνικό κράτος που τον προστατεύει.
Στην Ελλάδα που κάποιοι κατάφεραν να σπιλώσουν και κάποιοι προσπαθούν να ταπεινώσουν, οι χήρες, τα ορφανά, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι υγιείς και οι ασθενείς, δηλαδή, ΟΛΟΙ οι Έλληνες αξίζουν και έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ότι τα χρήματα της εργασίας τους για τη σύνταξη και την περίθαλψή τους, γι’ αυτήν και τις επόμενες γενιές, «κουρεύτηκαν» χωρίς να το γνωρίζουν, χωρίς να το θέλουν και χωρίς να ευθύνονται γι αυτό!
Οι εργαζόμενοι στον Τύπο, με τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τα πρότυπα, υγιή Ασφαλιστικά μας Ταμεία, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, υφίστανται απώλειες Αποθεματικού Κεφαλαίου ύψους 2 δισ. 200 εκ. € περίπου.
Διευκρινίζουμε ότι τα Ταμεία μας δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν επιδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο. Αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους Έλληνες στην προσπάθεια για την έξοδο από αυτήν. Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους. Βιώνουμε ως κλάδος την αγριότητα των μέτρων και του κουρέματος της ίδιας μας της Ζωής, της Υγείας, της Κοινωνικής μας Ασφάλισης και των Συνταγματικών μας Δικαιωμάτων. Γνωρίζουμε ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Ζητούμε την προστασία και εγγύηση των Αποθεματικών μας και του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου όλων των εργαζομένων.
Πιστεύουμε ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ θα είναι η δυναμική απάντηση του κόσμου σε όσα τραγικά και αντιδημοκρατικά συμβαίνουν στον τόπο μας.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ η δημόσια οικονομία, καταστρέφεται η οικονομία της χώρας!
ΓΙΑ ΝΑ «ΣΩΘΕΙ» Η ΕΛΛΑΔΑ των κομμάτων κουρ(σ)εύτηκε η Ελλάδα των πολιτών!
ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ PSI παραδόθηκε στην πυρά του κουρέματος όλο το ελληνικό Κοινωνικό Ασφαλιστικό κεφάλαιο!
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ συμμετείχε εθελοντικά και ως ιδιώτης η Τράπεζα της Ελλάδος στην οποία τα ασφαλιστικά ταμεία υποχρεωτικά κατέθεταν τα χρήματά τους!
Επιδιώκουν να μην αντιληφθεί ο Λαός ότι το 100% του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου της χώρας ήταν επενδυμένο σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου!
Αν αυτό δεν είναι «ένοπλη ληστεία μετά φόνου», τότε τι είναι; Ας απαντήσει ένας εισαγγελέας!
ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ Ή ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: