Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Γιωργάκη, πάρε το κουβαδάκι σου και σ΄ άλλη παραλία...


Τις προάλλες ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε τους συναδέλφους του στη Βουλή ότι υπάρχει κίνδυνος «να μας πάρουν όλους με τις πέτρες». Δεν πέρασαν εικοσιτετράωρα και επιβεβαιώθηκε. Σε μουσική παράσταση που έγινε στο Ηρώδειο, οι θεατές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό. Αυτό ίσως συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Ηρωδείου.
Παρά την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σύσσωμη η αντιπολίτευση, η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να μακροημερεύσει.
Αρκεί μια μικρή περιοδεία στην επαρχία για να αντιληφθεί κανείς ένα μοναδικό ιστορικό φαινόμενο: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ. Όλοι ρωτούν πότε θα επιστρέψει η δραχμή ή αν θα πρέπει να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες και να το βάλουν στα πόδια.
Το πρόβλημα με την κυβέρνηση δεν είναι μόνο ότι εφαρμόζει μια αδυσώπητη πολιτική, στους αντίποδες του προεκλογικού της προγράμματος. Στην οικονομία συμπεριφέρεται σαν κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, κηρύσσοντας καθημερινά πόλεμο στα πορτοφόλια των πολιτών, αλλά, κατά τα άλλα, λειτουργεί λες και βρισκόμαστε στη Σουηδία και δεν τρέχει τίποτα. Θέλει να μαζέψει χρήματα, αλλά στις μισές εφορίες δεν έχει διορίσει διευθυντές. Λέει ότι θέλει να κάνει οικονομίες και να πατάξει τη διαφθορά, αλλά τα νοσοκομεία δεν έχουν διοικήσεις.
Υποστηρίζει ότι προωθεί την επιχειρηματικότητα, αλλά δεν έχει αλλάξει κανέναν από τους νόμους που την εμποδίζουν. Θέλει να κάνει αποκρατικοποιήσεις, αλλά δεν έχει αλλάξει τον επικεφαλής της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, παρότι σχετίζεται και με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Λέει ότι θέλει να αλλάξει να αλλάξει το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά διατηρεί ακόμα την παλιά διοίκηση της ΕΡΤ-3, μια καρικατούρα της χουντικής ΥΕΝΕΔ. Στο ασφαλιστικό κλαδεύει χρόνια κοινωνικών αγώνων, αλλά το ΙΚΑ δεν έχει διοικητή.
Όλα τα προηγούμενα δεν προμηνύουν κανένα καλό τέλος. Για να αποφύγει όμως τα χειρότερα ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να βάλει τέρμα στην αλαζονεία και τις βλακώδεις δηλώσεις υπουργών του. Προ ημερών 38 πολίτες του ελληνικού κράτους έπεσαν θύματα του Ισραήλ, που, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, τους προπηλάκισε, τους φυλάκισε, βασάνισε ορισμένους απ΄ αυτούς και κατάσχεσε τα προσωπικά τους είδη, καθώς και τα υπό ελληνική σημαία πλοία στα οποία επέβαιναν.
Όλα αυτά είναι πολύ γνωστά. Δεν πέρασε όμως μια εβδομάδα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας φρόντισε να δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «δεν γνωρίζει τις σχετικές λεπτομέρειες» της υπόθεσης, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η κοινή στρατιωτική άσκηση «Μίνωας 2010» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ (που διακόπηκε με την πειρατεία), επειδή η «στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με το Ισραήλ είναι άλλο θέμα»!
Η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό στρατηγικό σύμμαχο των Αράβων και ΟΧΙ του Ισραήλ, το οποίο, εξ΄ αιτίας και του σταδιακού εκφυλισμού της κοινωνίας του, καταφεύγει σε όλο και πιο ακραίες ενέργειες και απομονώνεται διεθνώς όλο και περισσότερο. Ακόμη και η κυβέρνηση Ομπάμα αποφεύγει αυτή τη στιγμή να δηλώσει ότι είναι «στρατηγικός εταίρος» του Ισραήλ. Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν βάναυσα την κοινή γνώμη στην Ελλάδα.
Το μάθαμε από το φιάσκο του Μακεδονικού, η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να καθοδηγείται από τις δημοσκοπήσεις. Αλλά όχι και να τοποθετούμε τον ελληνικό λαό στρατηγικό εταίρο του μεγαλύτερου κράτους – τρομοκράτη στον πλανήτη.
Βρε ουστ!!!

LIFO 10-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: