Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σχετικά με τη «Χρυσή Αυγή», τις εκλογές και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις




Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν, έδιναν από 3,5% - 5% στη «Χρυσή Αυγή». Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο Internet, δίνουν μέχρι και 8% στη «Χρυσή Αυγή». Στις προηγούμενες εκλογές η «Χρυσή Αυγή» είχε πάρει ποσοστό περίπου 0,5%.
Τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη «Χ.Α.» αντιστοιχούν σε 500.000-600.000 ψήφους.
Η πλειοψηφία των παραπάνω ψηφοφόρων δεν έχει δει ούτε μια φορά τον Αρχηγό ή άλλο εκπρόσωπο του Κόμματος, (κανείς τους δεν έχει εμφανιστεί σε μεγάλο Κανάλι), οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε το όνομα του Αρχηγού του κόμματος, οι περισσότεροι δεν ξέρουν από ποιους και πώς έχει εκλεγεί ο Αρχηγός του κόμματος, δεν ξέρουν ποιες είναι οι επίσημες και ανεπίσημες θέσεις του κόμματος για τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του τόπου, οι περισσότεροι δεν ξέρουν το έμβλημα του κόμματος και υποθέτω δεν ξέρουν ούτε έναν από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, όπως πιθανόν δεν ξέρουν ούτε ένα μέλος αυτού του κόμματος.
Να υποθέσω ότι κάποιοι συμπολίτες μας έχουν δώσει «ραντεβού στα τυφλά με την Ιστορία» ή χειρότερα συνεχίζουν να ψηφίζουν τόσο ανεύθυνα όπως όταν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ.
Ο αρχηγός του κόμματος της «Χρυσής Αυγής» σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο «Κόντρα Channel» δήλωσε ότι είναι θαυμαστής του καθεστώτος της Χούντας των συνταγματαρχών που επιβλήθηκε στην χώρα από το 1967-1974 και ότι θαυμάζει ιδιαίτερα τον τότε αξιωματικό της Χούντας «Ντερτιλή». Επειδή έχουν περάσει 38 χρόνια από την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών και όσοι είναι μικρότεροι από 48 ετών δεν έχουν ζωντανές μνήμες από εκείνη την περίοδο και επειδή τα κυβερνητικά κόμματα της μεταπολίτευσης φρόντισαν να μη διατηρηθούν ζωντανές οι μνήμες από εκείνη την περίοδο (στα σχολεία εξ’ άλλου δεν διδάσκεται η Ιστορία των τελευταίων χρόνων) θα ήθελα να θυμίσω μερικές καταστάσεις από εκείνη την περίοδο.
Η Χούντα επιβλήθηκε στη Χώρα με τα τανκς και τα όπλα καταλύοντας κάθε νόμιμη και εκλεγμένη εξουσία.
Το εκλεγμένο Κοινοβούλιο διαλύθηκε (η πλειοψηφία των βουλευτών συνελήφθηκε και στάλθηκε εξορία), η ηγεσία του δικαστικού σώματος αντικαταστάθηκε από άλλη φιλικά διακείμενη προς την χούντα, οι εκλεγμένοι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων αντικαταστάθηκαν από διορισμένους φιλικά διακείμενους προς την Χούντα.
Κάθε είδους δημοκρατική και συνδικαλιστική ελευθερία απαγορεύτηκε. Οι εφημερίδες και το ραδιόφωνο ήταν κάτω από αυστηρή λογοκρισία. Οποιοσδήποτε ήταν αντίθετος προς τη Χούντα και διατύπωνε ανοικτά την άποψη του έρχονταν αντιμέτωπος με την Κρατική Ασφάλεια ή την ΕΣΑ. Βασανιζόταν και στην συνέχεια τον έστελναν εξορία (Γυάρο ή Αη Στράτη ή Ζάτουνα κ.λ.π.).
Στα Πανεπιστήμια μέσα στα Αμφιθέατρα εκτός από φοιτητές υπήρχαν και άνθρωποι της Ασφάλειας. Στη Διοίκηση του Πανεπιστήμιου υπήρχε διορισμένος Στρατιωτικός Επίτροπος. Όποιος φοιτητής εξέφραζε αντίθετη άποψη προς το Καθεστώς στρατεύονταν υποχρεωτικά και τον στέλνανε στον Έβρο.
Στα σχολεία επικρατούσε στρατιωτική Πειθαρχία. Τα σχολεία ήταν χωρισμένα σε «Αρρένων» και «Θηλέων». Οι εκπαιδευτικοί είχαν το δικαίωμα χειροδικίας και άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας κατά των μαθητών. Απαγορεύονταν τα μακριά μαλλιά στα αγόρια, τα κορίτσια ήταν υποχρεωμένα να φοράνε ΜΠΛΕ ποδιές πάνω από τα ρούχα και απαγορευόταν ο καλλωπισμός στις κοπέλες.
Η προσωπική ζωή των μαθητών παρακολουθείτο από τους Καθηγητές. Ιδιαίτερα στην επαρχία απαγορευόταν οι μαθητές να πηγαίνουν σινεμά ή γήπεδο χωρίς να συνοδεύονται από τους γονείς τους. Τα σχολικά βιβλία ήταν λογοκριμένα και κάθε αντίθετη με την χούντα άποψη είχε αφαιρεθεί.
Οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και κάθε είδους διαμαρτυρία ήταν απαγορευμένες.



Η οικονομική Πολιτική (επίπεδο μισθών και κάθε είδους παροχή) αποφασιζόταν μεταξύ μελών της Χούντας και Εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν υπήρχαν. Συμβάσεις εργασίας δεν υπήρχαν.
Στα 7 χρόνια της Χούντας οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν εντελώς περιορισμένες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Εκτεταμένη φτώχια όπως υπάρχει σήμερα δεν υπήρχε. Όμως η Ελλάδα ήταν χώρα κυρίως αγροτική και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ήταν στην επαρχία. Επειδή το αγροτικό εισόδημα δεν έφτανε για όλους (ήταν παρά πολύ χαμηλό) κατά χιλιάδες φεύγανε μετανάστες στην Γερμανία, Αμερική και Αυστραλία. Κύρια πηγή συναλλάγματος για το Ελληνικό κράτος ήταν τα μεταναστευτικά εμβάσματα. Όσοι δεν φεύγανε μετανάστες πήγαιναν στις πόλεις για να δουλέψουν στα λίγα εργοστάσια που υπήρχαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού. Οι εσωτερικοί μετανάστες ζούσαν στην Αθήνα εκεί που σήμερα ζουν οι λαθρομετανάστες και που κανείς Έλληνας δεν θέλει πλέον να ζήσει.
Θυμίζω ότι αυτοκίνητο είχε μία οικογένεια στις 20 και τηλεόραση μία οικογένεια στις 5 περίπου.
Η Χούντα δεν πήρε δάνεια από το εξωτερικό, δεν ήθελε, αλλά και δεν μπορούσε να πάρει. Κανείς δεν την δάνειζε. Το καθεστώς ήταν διεθνώς απομονωμένο. Πολλοί διεθνείς οργανισμοί είχαν αποβάλλει από μέλος τους την Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της Χούντας. Οι σχέσεις της Ελλάδας με την τότε Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ο.Κ.) είχαν παγώσει.
Καμία μεγάλη επένδυση και κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο δεν έγινε την επταετία στην χώρα. Οι μόνες μεγάλες επενδύσεις ήταν τα διυλιστήρια της «Motor Oil» και «Μαμιδάκη» που έγιναν με δάνεια από Ελληνικές Τράπεζες και χρήματα των φορολογουμένων. Ενώ οι πόλεις μεγάλωναν, κανένα σοβαρό έργο υποδομών δεν γινόταν από το Κράτος. Σε πολλές περιοχές της Αθήνας δεν υπήρχε αποχέτευση, δεν υπήρχε σύστημα απορροής ομβρίων με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίζουν σε μεγάλες βροχοπτώσεις.
Σχολεία δεν κτίζονταν, τα σχολικά κτίρια ήταν όλα παλιά και οι μαθητές συνωστίζονταν κατά 50 ή 60 ή και περισσότεροι μέσα στις αίθουσες.
Θυμίζω ότι τα μεγάλα έργα υποδομών στην Χώρα έγινα μετά το 1990 με δάνεια και Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (Μετρό, Αεροδρόμιο, Αττική Οδός, Αυτοκινητόδρομοι κ.λ.π.).
Διασπάθιση και σπατάλη του δημοσίου χρήματος γίνονταν από μέλη του Καθεστώτος, αλλά δεν έπαιρναν μεγάλη δημοσιότητα λόγω της λογοκρισίας. Ο ίδιος ο δικτάτορας Παπαδόπουλος είχε κτίσει με χρήματα του δημοσίου μια πολυτελή βίλλα στη κορυφή της Πάρνηθας. Εξ άλλου όποιος είχε πρόσβαση στο καθεστώς μπορούσε να κτίσει το αυθαίρετο του οπουδήποτε (είτε ήταν σπίτι, είτε εργοστάσιο) σε δάσος, σε παραλία, σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Την εποχή εκείνη ξεκίνησε η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.
Η χούντα κατέρρευσε μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου (πάνω από 100 νεκροί στις 17 και 18 /11/1973) και μετά το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο (που έγινε από τη χούντα των Αθηνών) και που οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού και στην κατοχή του 40% από τους Τούρκους.
(Ο αξιωματικός Ντερτιλής που αναφέρθηκε στην αρχή, ήταν ο αξιωματικός που κυκλοφορούσε στις 18/11/1973 στην οδό Πατησίων με ένα περίστροφο στο χέρι. Καταδικάστηκε σε ισόβια μετά την πτώση της Χούντας για εν ψυχρώ δολοφονία αθώου περαστικού πολίτη).

Καθεστώτα σαν τη χούντα των συνταγματαρχών υπήρχαν και υπάρχουν και σε άλλες χώρες.
Το καθεστώς Καντάφι στην Λιβύη κατέρρευσε μετά από λαϊκή εξέγερση κα επέμβαση των Γάλλο-Αμερικάνων και Γερμανών που μοιράστηκαν τις πετρελαιοπηγές. Το καθεστώς Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ κατέρρευσε μετά από εισβολή των Αμερικάνων και Νατοϊκών δυνάμεων που ισοπέδωσαν την χώρα και μοιράζονται τις πετρελαιοπηγές. Το καθεστώς Μουμπάρακ στην Αίγυπτο κατέρρευσε μετά από λαϊκή εξέγερση που συνεχίζεται.

Στο επίσημο site της «Χρυσής Αυγής» αναφέρεται ότι η επίσημη Ιδεολογία του κόμματος είναι ο Εθνικισμός.

Σε όποιο κράτος επικράτησε ο απόλυτος Εθνικισμός οι κοινωνίες τους οδηγήθηκαν σε διεθνή απομόνωση, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική. Η ίδια ιδεολογία επικράτησε και στη Γερμανία του μεσοπολέμου και ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου που άφησε πίσω του πάνω από 1.500.000 νεκρούς Ευρωπαίους, Αμερικάνους και Ιάπωνες, στα πεδία των μαχών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε κρεματόρια κ.λ.π.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι υπαρκτό και τεράστιο. Έχει δημιουργήσει κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στη χώρα και προβλήματα Ασφάλειας. Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να κυνηγάμε τους λαθρομετανάστες, να τους δέρνουμε ή και να τους πυροβολούμε. Η επίλυση του προβλήματος είναι αρμοδιότητα των οργάνων της επίσημης πολιτείας και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να πιέζουν οι πολίτες.
Ένας μεγάλος έλεγε ότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά μόνο σαν φάρσα. Στην Ελλάδα ίσως επαναληφθεί σαν Φάρσο-Τραγωδία.
Επειδή η (όποια) Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα. Επειδή τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί, θα λυθούν με διεύρυνση της Δημοκρατίας και όχι με συρρίκνωσή της.
Γι αυτό ας ψηφίσουμε με περίσκεψη, με γνώση και με υπευθυνότητα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: