Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ειρηνική επανάσταση…


Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο δικός μας Μίκης, ο Μίκης όλης της ΕΛΛΑΔΑΣ. Όταν αποφασίζει να μιλήσει για τη μαύρη κατάσταση στη χώρα μας, αποτέλεσμα των πολιτικών των τελευταίων 60 χρόνων, όπως λέει, τότε λέει αλήθειες που πονάνε.
Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, ο Μίκης Θεοδωράκης από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε παρών και ύψωσε τη φωνή του για να αφυπνίσει όπως είπε τους Έλληνες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για όλους και για όλα και κυρίως για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Χειμαρρώδης, όπως πάντα, μίλησε με σκληρές εκφράσεις για την τρόικα, αλλά και για την πολιτική που ακολουθείται. Έκανε λόγο για τακτική σοκ και δέους από την τρόικα, χαρακτηρίζοντας παράνομη την παρουσία της στη χώρα μας, ενώ κάλεσε το λαό σε ειρηνική επανάσταση. Ζούμε σε μία κατάσταση πραξικοπηματική, είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Μίκης Θεοδωράκης ζήτησε την τιμωρία όσων ευθύνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο σε όσους κυβέρνησαν όσο και στην Αριστερά. Να τιμωρηθούν όσοι έχουν ληστέψει το δημόσιο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, κ. Θεοδωράκης, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι προέχει η σωτηρία της Ελλάδας.

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης εδώ:
http://www.zoomnews.gr/?p=81628

ΥΓ
Τα παρακάτω video είναι από αναρτήσεις στο youtube. Λέξεις όπως «οχλοκρατία» ποτέ δεν αναφέρθηκαν από το Μίκη Θεοδωράκη, ούτε είναι μέρος της πολιτικής φρασεολογίας των μελών της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Η ομάδα (internet) στην προσπάθειά της για την «γρήγορη και έγκαιρη» ενημέρωση, δεν πρόλαβε να απαλείψει αυτές τις λέξεις στην αρχή του 1ου video και δεν εκφράζουν σε καμία των περιπτώσεων κανένα μέλος της Σπίθας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: