Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Ο Γιωργάκης το Ανδρείκελο


Ανάμεσα στους ευφημισμούς («απασχολήσιμος», «ευλύγιστη εργασία» και τα τοιαύτα) της νέας εποχής (που γέρασε και κακογέρασε πολύ νωρίς) υπάρχουν κι ορισμένοι νεολογισμοί πολύ κακόγουστοι όπως αυτός με το «λίπος». Το οποίον σχετίζεται με τις περικοπές, λες και η σύνταξη των 800 ευρώ με μια σχετική λιποαναρρόφηση μπορεί να φτάσει την κομψότητα των 600 ευρώ και ακόμα καλύτερα την ανορέξια νευρόζα, ή ακόμα πιο φιλόδοξα μια κατάσταση όπως εκείνη των γαϊδουριών που, όταν τα μαθαίνουμε να μην τρώνε, ψοφάνε...
Εις ό,τι δε αφορά ορισμένους χαρούμενους συναδέλφους δημοσιογράφους που μηρυκάζουν αυτές τις ορολογίες, «κούρεμα», «λίπος» και τα συναφή, καλό θα ήταν να υπενθυμίσει κανείς σε αυτούς τους φρικτούς, ότι η τελευταία φορά που έχασαν μαζικά λίπος οι άνθρωποι ήταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης...
Ω, μακάβριοι...

Τώρα θυμήθηκε ο κ. Βενιζέλος (καλά, άσε τον κυρ Λοβέρδο) τους 180 βουλευτές και τις ψήφους τους, εν όψει του Μνημονίου Δύο;
Όταν ο αρχηγός του, ο Γιωργάκης το Ανδρείκελο, πέρναγε το Μνημόνιο Ένα με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα (των 151 ψήφων) από το Κοινοβούλιο, πού ιδιώτευε ο κ. Βενιζέλος;
Όμως, με όλους αυτούς τους πολιτικούς των δύο κομμάτων που μας χρεοκόπησαν, συμβαίνει το απίθανο να εξακολουθούν να μας θεωρούν ακόμα χάπατα.
Μιλάει για τους 180 βουλευτές τώρα ο κ. Βενιζέλος, όταν συμμετείχε ο ίδιος, συνταγματολόγος μάλιστα, στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του αρχηγού του!
Μιλάει, ανερυθρίαστος, προς τους Έλληνες σαν να πρόκειται για ανεγκέφαλους και χαχόλους, λες και οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το δούλεμα.
Λες και πια δεν έχουν αηδιάσει με όλα αυτά.
Αλήθεια, όταν αυτοί οι πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο κ. Βενιζέλος, γιουχάρονται πλέον από τον κόσμο όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι;
Οι άνθρωποι αυτής της κυβέρνησης έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο για μια Δημοκρατία: να ακυρώσουν τις εκλογές!
Διότι, όταν γίνουν οι εκλογές, όποιος κι αν υπερψηφισθεί, μήπως θα αλλάξουμε τρόικα; Θα εκλέξουμε μήπως μιαν άλλη;
Όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί (εκτός κι αν ο λαός πάρει την τύχη του στα χέρια του) η ίδια τρόικα δεν θα συνεχίσει να κυβερνάει;
Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ έχουν ακυρώσει τη Δημοκρατία.
Έχουν υποβαθμίσει το κράτος σε καθεστώς Εντολής ξένων κυβερνήσεων (τραπεζών και τοκογλύφων), έχουν αφαιρέσει από τις εκλογές το νόημά τους κι όμως συνεχίζουν να μας ομιλούν σαν να έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους -οι ίδιοι που μας ξεχαρβάλωσαν.
Το Μνημόνιο Ένα μάς σκότωσε κι αυτοί μας προτείνουν Μνημόνιο Δύο!
Για τα δάνεια μάς προτείνουν νέα δάνεια.
Για τα χρέη μάς σέρνουν σε νέα χρέη.
Εντός ολίγου θα θρέφουμε το χρέος με εμάς τους ίδιους. Μετά, με τα παιδιά μας τα ίδια.
Είναι δε τόσον άθλιοι, ώστε να επισείουν τα ίδια τους τα σφάλματα ως αιτίες για τις επόμενες κινήσεις τους -είναι πρωτοφανές! Προσθέτουν κρίση στην κρίση και προτείνουν ως λύση τις αιτίες της.
Αν δεν πρόκειται για κτηνώδη άγνοια, πρόκειται για βροντώδη κομπίνα. Διότι οι πλούσιοι συνεχίζουν να πλουτίζουν ενώ η χώρα φτωχαίνει, οδηγείται σε εσωτερικό διχασμό και εθνική συρρίκνωση.
Ο Γιωργάκης κυβέρνησε και κυβερνάει ως άλλος ηγεμών της ύστερης ελληνιστικής εποχής, έντρομος μπροστά στους Ανθυπάτους, ανάλγητος με το λαό του, ανελλήνιστος ο ίδιος, κρυψίνους, ένας κακομαθημένος γόνος μιας δυναστείας που πια εξέπεσε -ένας «αυλητής» σαν τον προτελευταίο Πτολεμαίο, ένα μπαίγνιο της Ρώμης.
Τώρα οι παρακοιμώμενοι του ηγεμόνα, οι αυλικοί του «αυλητή», οι Καππαδόκες του και οι Πραιτοριανοί του αντιλαμβανόμενοι ότι ο Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης μήτε βαθύς στις σκέψεις είναι μήτε τίποτα, βγαίνουν μπροστά, δελφίνοι και διάδοχοι!
Ο κ. Λοβέρδος (!!!). Ακόμα και η κυρία Διαμαντοπούλου! Γιατί όχι και ο Γουλιμής; -παρ' ότι μακαρίτης, γιατί να μην αναστηθεί κι αυτός, αν με τόση αγωνία τον καλεί κι αυτόν η Ιστορία!
Ο κ. Σημίτης προίκισε αυτήν τη χώρα με τον κ. Τσουκάτο και τον κ. Πανταγιά, ο Γιωργάκης (αφήστε τον δυστυχή κ. Καραμανλή) με τον κ. Παμπούκη και τον κ. Παπακωνσταντίνου. Αν σε αυτούς προσθέσετε και τους κ.κ. Ραγκούση, Γερουλάνο και Δρούτσα, ακόμη και Γερμανία να ήταν η πτωχή Ελλάς, θα λύγιζε, θα υπέκυπτε κάτω από το βάρος τέτοιων τιτάνων.

ΣΤΑΘΗΣ –ΝΑΥΤΙΛΟΣ- ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: