Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

SOS, στους 21 βαθμούς η Γη καίγεται!!!


Σήμερα η μέση θερμοκρασία του πλανήτη είναι 15 βαθμοί Κελσίου. Τι θα γινόταν αν αυξανόταν η μέση θερμοκρασία της Γης;
Στη Γροιλανδία το θερμόμετρο έδειξε πρωτοφανείς θερμοκρασίες. Οι πάγοι της που λιώνουν είναι ένα από τα καυτά προβλήματα, καθώς θα ανεβάσουν τη στάθμη της θάλασσας κατά 7 μέτρα!
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι έχουμε μόλις 10 χρόνια για να σταθεροποιήσουμε τη θερμοκρασία κάτω από τους δύο βαθμούς. Μετά…

16 βαθμοί Κελσίου
Η ξηρασία του πλανήτη γίνεται μόνιμη σε περιοχές που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας, όπως η Καλιφόρνια, η Μέση Ανατολή και πολλά νησιά της Μεσογείου. Οι έρημοι απλώνονται και το Κιλιμάντζαρο χάνει και το τελευταίο στρώμα πάγου ύστερα από 11.000 χρόνια. Στις Άλπεις λιώνουν οι αιώνιοι παγετώνες και το έδαφος αποσαθρώνεται.

17 βαθμοί Κελσίου
Κάθε καλοκαίρι στην Ευρώπη επικρατεί καύσωνας σαν αυτόν του 2003, που στοίχησε 30.000 ανθρώπινες ζωές. Οι φωτιές σαρώνουν τα δάση της Μεσογείου, ενώ λιώνουν οι πάγοι της Γροιλανδίας ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας έως και 7 μέτρα σταδιακά. Μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο μένουν χωρίς νερό.

18 βαθμοί Κελσίου
Τα δάση του Αμαζονίου καίγονται σε μία επικών διαστάσεων πυρκαγιά, που παρόμοια δεν έχει γνωρίσει ο άνθρωπος. Παραθαλάσσιες πόλεις πλημυρίζουν, οι τυφώνες αυξάνονται σε αριθμό και ένταση, μετατρέποντας εκατομμύρια ανθρώπους σε πρόσφυγες για να ξεφύγουν από την πείνα και τη δίψα. Ξεσπούν πόλεμοι για τη διαχείριση του γλυκού νερού.

19 βαθμοί Κελσίου
Όλοι οι πάγοι του Αρκτικού Κύκλου λιώνουν ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας ακόμη 5 μέτρα. Από τη Σιβηρία απελευθερώνεται μεθάνιο που επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία μετατρέπονται σε ερήμους. Το καλοκαίρι στην Ελβετία το θερμόμετρο δείχνει 48 βαθμούς! Οι επιζώντες μεταναστεύουν βορειότερα.

20 βαθμοί Κελσίου
Η πλειονότητα της ζωής έχει εξαλειφθεί. Η Γη επιστρέφει 50 εκατομμύρια χρόνια πίσω. Δεν υπάρχει πάγος και λουλούδια ανθίζουν στους πόλους. Καθώς οι ωκεανοί θερμαίνονται το μεθάνιο, που έμεινε εκατομμύρια χρόνια αποθηκευμένο στους βυθούς τους, απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα ολοκληρώνοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

21 βαθμοί Κελσίου
Στον πλανήτη έχει απομείνει μόλις το 5% των ειδών του και μάλλον τίποτα μεγαλύτερο από έντομο. Ηφαίστεια ξεπηδούν από παντού και ο αέρας έχει τόσο πολύ μεθάνιο, που εκρήγνυται σαν χιλιάδες ατομικές βόμβες μαζί. Η Γη επιστρέφει 250 εκατομμύρια χρόνια πίσω και απέχει μία τρίχα από τους νεκρούς βράχους που περιπλανώνται στο Διάστημα.

ΕΨΙΛΟΝ 27-1-08

2 σχόλια:

Νek είπε...

Με τρόμαξες!!

Αν συμβούν αυτά που αναφέρεις στο κείμενο, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, ε, τοτε, δεν έχουμε απλά να αυτοκτονήσουμε απο τώρα!
Σωτηρία δεν υπάρχει...

Sissi Soko είπε...

Όχι και να αυτοκτονήσουμε! Να αυτοαλλάξουμε!!