Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Ο προσεκτικός οδηγός κορνάρει όταν περνάει με κόκκινο


Η Βουλή, λοιπόν, αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν οι πολιτικές και οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών και υφυπουργών στην παραχώρηση δημόσιας γης στη Μονή Βατοπεδίου. Καταλάβατε;
Καλώς. Όσοι δεν καταλάβατε, ένα βήμα εμπρός. Σκύψτε να σας πω ψιθυριστά: «Μας δουλεύουν, βρεεεε».
Ωραίαααα. Αφού λοιπόν καταλάβαμε όλοι, ας δούμε πόσα λεφτά για κάθε συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής θα πάρουν ως αποζημίωση όσοι θα συμμετέχουν μέχρι, τουλάχιστον, τα μέσα Δεκεμβρίου σ' αυτήν. Πάλι δεν καταλάβατε; Τι διάολο; Δεν ζούμε όλοι στην ίδια δημοκρατία;
Καλώς. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία για την προανακριτική, γιατί, λένε, φοβήθηκαν οι αρχιυπουργοί ότι κάποιοι βουλευτές της θα ψήφιζαν να παραπεμφθεί ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, επειδή -ο κερατάς, το παλιόπαιδο, ο αλήτης- έλυνε κι έδενε ως κολλητός του πρωθυπουργού, αυτός που ήταν ΠΑΣΟΚτζής, την ώρα που εμείς δίναμε το αίμα μας για την παράταξη και αντί, να μας έχει εμάς στα όπα όπα ο πρωθυπουργός, είχε αυτόν κι εμάς ούτε οι υπουργοί δεν μας δεχόντουσαν, κι αυτός έχτιζε βίλες, το έγραφε και το «Θέμα», και πήγαινε στα καλύτερα, να πάει μέσα το καλόπαιδο, που ποιος νομίζει ότι είναι. Καταλάβατε;
Αααα. Το Βατοπέδιο, ναι. Μεγάλο σκάνδαλο. Υπουργοί, υφυπουργοί, ηγούμενοι, μοναχοί, δικαστές, εισαγγελείς, ακίνητα, λίμνες, λεφτά με τη σέσουλα. Τρίχες. Γκόμενα είχε; Δεν είχε. Χωρίς γκόμενα δεν υπάρχει σκάνδαλο, κοιτάτε έξω ν' ανοίξουν τα μάτια σας. Ακόμα και η παγκόσμια οικονομική κρίση γιατί έγινε; Γιατί τα γιαπάκια ήθελαν να περνάνε ωραία. Υπάρχει ωραία χωρίς σεξ; Δεν υπάρχει. Εκτός αν θεωρεί κανείς σεξ ότι το Δημόσιο έδινε κώλο, με το συμπάθιο, στον Εφραίμ. Εντάξει. Μετά, που έγινε νόμος το σύμφωνο συμβίωσης και στη χώρα μας, πάει. Κι αυτό το σεξ έχασε το μυστήριό του. Αλλά, βεβαίως, παραμένει σεξ.
Η Βουλή, με μια ωραία ατμόσφαιρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της, εκπροσωπούντα και τη Ν.Δ. Δ. Σιούφα, συναποφάσισε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή, που ήθελε διακαώς το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση για προανακριτική παραμένει ζωντανή, ανά πάσα στιγμή, η Ν.Δ. έχει γλιτώσει προς το παρόν τα χειρότερα, το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ρόμπα με τις παλινωδίες του, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ παίζουν εκ του ασφαλούς, δείχνοντας και τους δύο συνυπεύθυνους στα κόμματα εξουσίας, και το ΛΑΟΣ κάνει πλάκα με όλους, στηριγμένο στην ιδεολογική και προσωπική σύνθεσή του. Της πλάκας.
Το Κοινοβούλιο, που ανέλαβε να εμπλακεί για να διαλευκάνει τις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις γης στη Μονή Βατοπεδίου (και όχι Βατοπαιδίου, όπως επιμένουν αρκετοί, αν ήταν Βατο-παιδίον, εκ του παιδός, θα λεγόταν Βατοπαιδίον και όχι Βατοπέδιο, κλείνει η παρένθεση), βρέθηκε υπόδουλο της μωρίας των κομμάτων να εμπλακούν στην αέναη διαμάχη για την εξόντωσή του (ή των) αντιπάλου, αντί να επικεντρωθεί στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Μία ακόμα τρανή απόδειξη, ότι οι ευθύνες υπουργών, υφυπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων στις κυβερνήσεις θα έπρεπε να εναποτίθενται στα χέρια του φυσικού δικαστή όλων των προσώπων. Στην τακτική δικαιοσύνη.
Για την οποία τα κόμματα σκίζουν τα ρούχα τους, αλλά όταν πρόκειται για τις ευθύνες των μελών τους δεν τη θέλουν, δεν την εμπιστεύονται, δεν την αναγνωρίζουν. Θέλουν το καραγκιοζοπαιχτήριο των Εξεταστικών και των λεγόμενων Προανακριτικών επιτροπών, με κριτήρια καθαρά πολιτικάντικα, δηλαδή ηλίθια και εμπαθή.
Κριτήρια μακριά και έξω από την έννοια της δικαιοσύνης, στην οποία απαιτούν να υπόκεινται όλοι οι άλλοι πολίτες.
Νισάφι πια
Υ.Γ. Μια φορά και έναν καιρό σ' ένα χωριό, ένας άντρας, ο Χάρης, ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος, πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε. Το εμπόρευμα, όμως, λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.
Ο Χάρης ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.
Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.
Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες, γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές, θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.
Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης του τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί στριμώχτηκαν, μάζεψαν τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.
Δεν ξαναείδαν ούτε το βοηθό, ούτε το Χάρη.

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=26.10.2008,id=10394832,81638000,73739504

Δεν υπάρχουν σχόλια: