Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Εβραίοι δολοφόνοι: έγκλημα κατά της ανθρωπότητας


ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ.
Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα επιθετική πρωτοβουλία του Ισραήλ που ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις, όπως είχε αφήσει να διαφανεί με την απομάκρυνση των ξένων από τη Γάζα, και το μακελειό των αμάχων. Κάθε βήμα και χειρότερο, κάθε βήμα και πιο επικίνδυνο. Ένα βήμα που προσβάλλει βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα βήμα που καταρρακώνει το διεθνές δίκαιο και αποδεικνύει πόσο ατελέσφορη είναι η λεγόμενη διεθνής κοινότητα μπροστά στην κρατική βία και το νταηλίκι του αμερικανοθρεμμένου Ισραήλ.
Έντονη ανησυχία προκαλεί η, αναμενόμενη πάντως, στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν δίστασαν να ασκήσουν βέτο για να μη συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρόταση της Λιβύης -που θα ζητούσε από το Ισραήλ κατάπαυση του πυρός και από τη Χαμάς να διακόψει την εκτόξευση ρουκετών- εμποδίζοντας έτσι το Συμβούλιο Ασφαλείας να εκτελέσει το κύριο καθήκον του.
Η αυτοάμυνα, ακόμη και όταν είναι πραγματική και δεν είναι απλώς ο οργουελικός όρος για πολεμική επίθεση, όπως για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και περισσότερο στο Ιράκ και για όλες τις επιθέσεις του Ισραήλ, στο Λίβανο το 2006, στη Γάζα σήμερα, δικαιολογείται, σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ, μόνο όταν δεν είναι δυνατή η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών -και άλλοτε, αλλά περισσότερο στην οκταετία Μπους- αποσκοπεί στην κατάργηση του ΟΗΕ, της διεθνούς κοινότητας δηλαδή, της μόνης ελπίδας, στην ουσία, για την αποτροπή του πολέμου και την εμπέδωση της ειρήνης.
Παρακολουθούν οι πολίτες σε όλο τον κόσμο τη σφαγή των αμάχων, πρώτα τους αποκλεισμούς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έπειτα τους βομβαρδισμούς και την εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, ακούνε, όσο τους επιτρέπει η παραπληροφόρηση, τις φωνές της λογικής, του Ρίτσαρντ Φολκ («Ε» 3.1.2009, «Κ.Ε.» 4.1.2009), του Νόαμ Τσόμσκι («Ε» 2.1.2009), του Ρόμπερτ Φισκ, βλέπουν πάγκοινες διαδηλώσεις παντού εναντίον του πολέμου και αναρωτιούνται σε ποιο κόσμο ζουν και τι τους μέλλει να πάθουν.
Οργή και προβληματισμό προκαλεί η στάση της Τσεχίας που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στην Ε.Ε., όπου εντάχθηκε κατά την τελευταία διεύρυνση, και αποτελεί ένα από τα προπύργια της Ουάσιγκτον στους κόλπους της Ευρώπης. Η οργή είναι για την προεδρία, ο προβληματισμός για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αμυντικό πόλεμο χαρακτήρισαν ΗΠΑ, Τσεχία και Ισραήλ την παράνομη εισβολή στη Γάζα. Είναι η γνωστή θέση όλων εκείνων που επιδιώκουν να λύνουν τα προβλήματα με τα όπλα, είτε σε ατομικό είτε σε επίπεδο κρατών. Γνωρίζουν ότι η επίθεσή τους είναι αδικαιολόγητη και καταδικαστέα από το διεθνές δίκαιο, αφού πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί από τη διεθνή κοινότητα, που κάποια στιγμή ίσως αφυπνισθεί. Τα παθήματα, όμως, φαίνεται ότι δεν γίνονται μαθήματα, τουλάχιστον προς το παρόν.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=6442844

Δεν υπάρχουν σχόλια: