Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

11η Σεπτεμβρίου 2001 (μέρος 3ο): τι πραγματικά έγινε;


Οι 19 Σαουδάραβες και μη, ήταν πραγματικά οι αεροπειρατές που κατέλαβαν 4 αεροσκάφη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 ή απλά επιβάτες; Τα αεροσκάφη, οδηγήθηκαν από ανθρώπους στους στόχους ή από ηλεκτρονικό μηχανισμό (remote), το σύστημα GlobalHawk;
Οι δύο από τους «αεροπειρατές» του ενός από τα αεροσκάφη «Μπόινγκ» που έπεσαν στους δίδυμους Πύργους (WTC) στη Νέα Υόρκη, είχαν εκπαιδευτεί στο οδήγημα ελικοφόρων μονοκινητήριων αεροπλάνων στην Φλόριντα. Τεχνικά, ήταν αδύνατον να πιλοτάρουν «Μπόινγκ» 757 ή 767 ή γενικά τζετ.
Η κατάρρευση των τόσο μεγάλων Πύργων δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από τα καύσιμα, την κηροζίνη, που έλιωσαν... τσιμέντο και σίδερα, όπως επίσημα αναφέρθηκε. Χρειαζόταν 20πλάσια ποσότητα καυσίμων για να δικαιολογηθεί αυτή η θεωρία. Επίσης, ο τρόπος που κατάρρευσαν τα κτίρια (κάθετα, ομοιόμορφα) δείχνει ότι προκλήθηκε πιθανά από μικρές ελεγχόμενες εκρήξεις.
Τα ερείπια από τους Δίδυμους (τσιμέντα, σίδερα) καταποντίστηκαν γρήγορα-γρήγορα στον Ατλαντικό, ίσως για να μην γίνουν οι απαραίτητες έρευνες που θα έδειχναν χρησιμοποίηση εκρηκτικών.
Η «τρύπα» στο Πεντάγωνο, ήταν μικρή, αδύνατον να προκλήθηκε από «Μπόινγκ», λέγεται ότι έγινε από πύραυλο.
Το αεροπλάνο στην Πενσυλβανία, που λέγεται ότι πήγαινε να χτυπήσει τον Λευκό Οίκο, καταρρίφτηκε και δεν έπεσε από μόνο του ή από «συμπλοκή επιβατών με τους αεροπειρατές».
Οι βιντεοκασέτες από τους χώρους αναμονής επιβατών και ελέγχου εισιτηρίων στο αεροδρόμιο «Λόγκαν» της Βοστώνης, απ’ όπου έγιναν οι «αεροπειρατείες», μυστηριωδώς, «χάθηκαν». Μόνο μία φωτογραφία, που έκανε τον γύρο του κόσμου, έμεινε με τους δύο Σαουδάραβες που αναφέρθηκαν ως αεροπειρατές (θα μπορούσαν να είναι κι επιβάτες). «Χάθηκαν» και οι μαγνητοταινίες με τις συνομιλίες πιλότων- πύργων ελέγχου.
Υπήρξε έντονη δραστηριότητα Ισραηλινών κατασκόπων γύρω από τη Νέα Υόρκη τις ημέρες της τρομοκρατικής επίθεσης, οι οποίοι «πανηγύριζαν» βλέποντας τους δίδυμους Πύργους να καίγονται.
Γιατί οι αμερικανικές αρχές επέτρεψαν την επομένη των τρομοκρατικών επιθέσεων να φύγουν από την χώρα (Κεντάκυ, Τέξας) με πτήσεις «τσάρτερ» αεροσκαφών της Σαουδικής Αραβίας, περισσότεροι από 900 Σαουδάραβες (μερικοί μάλιστα συγγενείς του... Μπιν Λάντεν), που πήγαν στις δύο πολιτείες με ναυλωμένα μικρά αεροσκάφη από διαφορετικές πόλεις, αφού, υποτίθεται, είχαν διακοπεί οι πτήσεις αεροσκαφών στις ΗΠΑ και αφού σχεδόν όλοι οι «αεροπειρατές» ήταν Σαουδάραβες;
Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, με το παγκόσμιο κατασκοπευτικό δίκτυο, αποδείχτηκαν τόσο πολύ «γυμνές» και ανίκανες να προλάβουν το κακό ή έστω να υποψιαστούν ότι κάτι θα γίνει(;).
Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 έδωσαν στις ΗΠΑ την αφορμή για εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και στην δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε γειτονικές χώρες (ουσιαστικά για την προστασία της ροής του πετρελαίου). Επίσης, την αφορμή για την ψήφιση του αντιτρομοκρατικού νόμου (Patriot Act), που μετάτρεψε την χώρα από φημισμένη Δημοκρατία σε αστυνομοκρατούμενη ηγεμονία. Ακόμα, «δημιούργησαν» ένα νέο «εχθρό» (τον πρώην σύμμαχο, δημιούργημα των ΗΠΑ, Μπιν Λάντεν), για να δικαιολογηθούν μεγάλες αυξήσεις στις στρατιωτικές δαπάνες.
Αν δεν είχε γίνει ότι έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, θα ήταν οι ΗΠΑ τώρα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, θα είχαν περιορίσει τις ελευθερίες του αμερικανικού λαού κ.λπ.;

Η Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου και το «θέατρο»
Τα μέλη της ορίστηκαν από τον πρόεδρο Μπους για να εξετάσουν τα γεγονότα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Γίνονται ακροαματικές διαδικασίες, καταθέτουν μέλη της τωρινής και προηγούμενης κυβέρνησης, αρχηγοί των Υπηρεσιών Ασφαλείας και άλλοι αξιωματούχοι. Οι ακροάσεις (καταθέσεις) γίνονται δημόσια και μεταδίδονται -ζωντανά- τηλεοπτικά. Πλην όμως, όλες οι καταθέσεις, οι ερωτήσεις, οι αναφορές έχουν σχέση με το τι προηγήθηκε των μοιραίων γεγονότων. Η προσοχή του κόσμου στρέφεται (εξεπίτηδες;) στο αν είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος για το επερχόμενο χτύπημα, αν οι Υπηρεσίες Ασφαλείας είχαν οποιαδήποτε πληροφορία κ.ά. Το περίεργο είναι ότι ενώ η Επιτροπή, υπό τον ρεπουμπλικάνο πρ. κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υερσέης κ. Κην, ερευνά οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση ίσαμε τις 10 Σεπτεμβρίου, δεν ασχολείται διόλου με το τι ακριβώς έγινε το πρωινό της επομένης... (Τζορτζ Tένετ, αρχηγός της CIA, στην Επιτροπή: «Οι ΗΠΑ ήταν στην πραγματικότητα απροστάτευτες όταν εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις... Κάναμε λάθη»)..

Οι «φήμες» για τους Ισραηλινούς
Πολλά έχουν γραφεί για τον αν είχαν ειδοποιηθεί ή όχι οι Ισραηλινοί που εργάζονταν στους δίδυμους Πύργους στη νέα Υόρκη να μην πάνε στην δουλειά τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο αληθεύει ή όχι. Γεγονός είναι ότι ο αριθμός των θυμάτων ισραηλινής καταγωγής είναι πολύ δυσανάλογος του συνολικού αριθμού αυτών που εργάζονταν στους δίδυμους Πύργους. Δηλαδή, πολύ μικρός. Σύμφωνα όμως με όσα είναι γνωστά ίσαμε σήμερα, όλα δείχνουν ότι κάτι ήξεραν οι Ισραηλινοί... Επίσης, γεγονός είναι ότι οι μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ γνώριζαν ότι κάτι θα συνέβαινε εκείνη την ημέρα, αλλά δεν ειδοποίησαν τις αντίστοιχες των ΗΠΑ. Απλά, γιατί το νέο «Περλ Χάρμπορ», ήταν φυσικό να οδηγήσει τις ΗΠΑ σ' επιθέσεις σ' εχθρικές προς το Ισραήλ χώρες (Αφγανιστάν, Ιράκ), όπως κι έγινε. Σημασία έχει ότι τουλάχιστον 60 Ισραηλινοί συνελήφθηκαν αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου για κατασκοπία και άλλοι 140 για ύποπτες δραστηριότητες (τηλεοπτικό κανάλι FOX, 15 Δεκ. '01). Στις 17 Οκτωβρίου, 5 εβδομάδες μετά τα χτυπήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βραβευμένης με το «Πούλιτζερ» εφημερίδας "Pottstown Mercury" (Πενσυλβανία), δύο άνδρες, που η αστυνομία περιέγραψε ως μεσανατολίτες, συνελήφθηκαν και κρατήθηκαν στην πόλη Pottstown (κοντά στην Φιλαδέλφεια) επειδή είχαν φωτογραφίες των δίδυμων Πύργων και του κτιρίου Sears στο Σικάγο (λέγεται ότι ήταν κι εκείνο στόχος επίθεσης). Οι δύο άνδρες ήταν Ισραηλινοί που εργάζονταν σε μεταφορική εταιρία, ισραηλινών συμφερόντων. Πρόκειται για τους Moshe Elmakias και Ron Katar. Επίσης, πέντε Ισραηλινοί, που εικάζεται ότι ήταν πράκτορες της «Μοσάντ», συνελήφθηκαν την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους Πύργους, στο Νιού Τζέρσεϋ, απέναντι από το κάτω μέρος του Μανχάταν, όπου βρίσκονταν οι Πύργοι. Πρόκειται για τους: Sivan Kurzberg, τον αδελφό του Paul Kurzberg, Yaron Shmuel, Oded Ellner και Omer Gavriel Marmari. Πάνω τους βρέθηκαν 4.000 δολ., κόφτες και διαφορετικά -αρκετά- διαβατήρια. Εκείνο το πρωί, έπαιρναν φωτογραφίες και βίντεο από τους φλεγόμενους πύργους κι έδειχναν χαρούμενοι, πανηγύριζαν. Οι πανηγυρισμοί τους, τράβηξαν την προσοχή των σοκαρισμένων γειτόνων, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Επίσημα οι πέντε δούλευαν για μεταφορική εταιρία, με ιδιοκτήτη Ισραηλινό. Ο γεν. πρόξενος του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη, τους επισκέφθηκε στην φυλακή, σε αντίθεση με άλλους κρατούμενους, ύποπτους για το τρομοκρατικό χτύπημα, που ούτε καν δικηγόρο για μήνες τους επιτρεπόταν να δουν. 'Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για δίκτυο Ισραηλινών κατασκόπων που καλύπτονταν ως εργαζόμενοι σε μεταφορικές εταιρίες, ισραηλινών συμφερόντων, γύρω από τη Νέα Υόρκη.

Πολλά ερωτηματικά - οι σχέσεις Μπους-Λάντεν
Το ντοκιμαντέρ του Mάικλ Mουρ «Φαρενάιτ 9/11» παραπέμπει στο «Φαρενάιτ 451», βιβλίο επιστημονικής φαντασίας στο οποίο ο Kουρτ Bόνεγκουτ περιέγραφε ένα φασιστικό καθεστώς που διατηρείται στην εξουσία έχοντας κάψει τα βιβλία. O Mάικλ Mουρ σκιαγραφεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης Mπους να εκμεταλλευθεί τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για να προωθήσει την πολιτική της ατζέντα, συσκοτίζοντας την πραγματικότητα. Επίσης, αναφέρεται στις μακροχρόνιες σχέσεις της οικογένειας Mπους με την οικογένεια Mπιν Λάντεν και τον Οίκο των Σαούντ. Σύμφωνα με τον Mουρ, οι Mπιν Λάντεν ήταν μεταξύ των χρηματοδοτών της εταιρείας «Kαρλάιλ Γκρουπ», στην οποία ο πατέρας Mπους ήταν υψηλόμισθος σύμβουλος. O νυν πρόεδρος Mπους το 1994 ήταν πρόεδρος της «Kέιτερ Aιρ», θυγατρικής της «Καρλάιλ». «Τα φερέφωνά σας μας είπαν ότι εσείς είχατε σχέση με τους καλούς Mπιν Λάντεν, που είχαν αποκηρύξει τον Oσάμα», γράφει ο Mουρ. «Mετά ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο στο οποίο οι καλοί Mπιν Λάντεν -η μητέρα του καταζητούμενου, η αδελφή του και άλλα δύο αδέλφια του- γιορτάζουν το γάμο του γιου του Oσάμα, έξι μήνες πριν την από 11η Σεπτεμβρίου». Επίσης, ο Mουρ έχει την εξής απορία: «Γιατί, κ. πρόεδρε, επιτρέψατε σε ιδιωτικό αεροσκάφος σαουδαραβικών συμφερόντων να πετάξει στις HΠA μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ όλα τα αεροσκάφη ήταν καθηλωμένα, και να παραλάβει τα μέλη της οικογένειας Λάντεν χωρίς έγκριση του FBI;». Το ντοκιμαντέρ, όπως και το βιβλίο “Dude, where’s my country?” δεν προσφέρει απαντήσεις, αλλά θέτει το πολιτικά επικίνδυνο ερώτημα: «Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ κ. Mπους;».

Λευκός Οίκος και 9/11
Νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρος Μπους είχε ενημερωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν την τραγωδία στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, πως υποστηρικτές του Μπιν Λάντεν μ' εκρηκτικά, ήθελαν να κάνουν αεροπειρατεία σε αεροσκάφη. Η ενημέρωση του πρόεδρου έγινε στις 6 Αυγούστου του ίδιου χρόνου στο ράντσο του στο Τέξας, αλλά παρά τις προειδοποιήσεις δεν ελήφθησαν τ' απαραίτητα μέτρα. Η αποκάλυψη αυτή, που έγινε από το Πρακτορείο «Ενωμένος Τύπος» κι επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικό αξιωματούχο, ανατρέπει τους ίσαμε σήμερα ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου περί δήθεν έλλειψης προειδοποιήσεων γι' αναμενόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά και την κατάθεση (8 Απρ.) στην Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση, της συμβούλου του πρόεδρου σε θέματα ασφάλειας Κοντολίζας Ράιτ... Στο μεταξύ, με νέες δηλώσεις στην εφημερίδα Independent η πρώην μεταφράστρια του FBI, Σίμπελ Eντμοντς, κατάγγειλε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν πολλούς μήνες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου ότι η αλ-Kάιντα σκόπευε να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη για τρομοκρατικές επιθέσεις. «Yπήρχαν γενικές πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα, τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν, για τους ανθρώπους που είχαν τοποθετηθεί και για το ποιοι έδιναν εντολές για τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε η κ. Eντμοντς. «Αναφέρθηκαν και άλλες πόλεις. Mεγάλες πόλεις, με ουρανοξύστες». Τον περασμένο Ιούλιο, όπως είναι γνωστό, η κ. Eντμοντς, η οποία μετάφραζε περιεχόμενα τηλεφωνικών υποκλοπών, είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις στο CBS, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αξιωματούχοι του FBI καθυστέρησαν σκόπιμα τη μετάφραση σχετικών με την 11η Σεπτεμβρίου εγγράφων.

Καταγγελίες-καταπέλτης
Με συνεχείς επιθέσεις, που στόχο έχουν να θίξουν την αξιοπιστία του, προσπαθεί το επιτελείο του Λευκού Οίκου ν' αντικρούσει της βαρύτατες κατηγορίες-καταγγελίες του πρ. σύμβουλου σε θέματα τρομοκρατίας των προέδρων Κλίντον και Μπους, Ρίτσαρντ Κλάρκ, που αναφέρονται στο βιβλίο του με τον τίτλο «Εναντίον όλων των εχθρών», που καταρρίπτει ρεκόρ πωλήσεων. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, που κατάθεσε και στην αρμόδια Επιτροπή που ερευνά τις επιθέσεις στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ο πρόεδρος Μπους και η σύμβουλός του για θέματα Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις, δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο της Αλ Κάιντα, παρά τις προειδοποιήσεις, ενώ αντίθετα, αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ζητούσε να ψάξει για στοιχεία που θα ενοχοποιούσαν το Ιράκ, ενώ σύμφωνα με ντοκουμέντα, η ηγεσία της χώρας είχε προαποφασίσει επίθεση στο Ιράκ, αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Μπους τον Ιανουάριο του 2001.H αλήθεια είναι ότι οι ειδικοί ξέρουν πως αυτά που λέει ο κ. Κλαρκ για την πολιτική αντιτρομοκρατίας του κ. Μπους δεν είναι αμφιλεγόμενα. Και νέα στοιχεία βγαίνουν συνέχεια που αποδεικνύουν την κύρια κατηγορία του κ. Κλαρκ, ότι η εμμονή της κυβέρνησης Μπους με το Ιράκ απέβη εις βάρος του αγώνα εναντίον της Αλ Κάιντα. H αμερικανική κυβέρνηση αντιμετώπισε τον κ. Ρίτσαρντ Κλαρκ με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει οποιονδήποτε αποκαλύπτει άβολα γεγονότα: με μία εκστρατεία δολοφονίας του χαρακτήρα του ανθρώπου που κάνει την αποκάλυψη. Κάποιοι δημοσιογράφοι μοιάζουν, επιτέλους, να έχουν καταλάβει αυτήν την τακτική της κυβέρνησης. Κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι όμως, απ' ό,τι φαίνεται, παραμένουν έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν. Στο CNN, ο Γουόλφ Μπλίτσερ (εβραϊκής καταγωγής, υπέρμαχος των συμφερόντων του Ισραήλ), τόνισε ότι «ανώνυμοι» αξιωματούχοι δήλωναν ότι ο κ. Κλαρκ «θέλει να βγάλει λίγα χρήματα και στην προσωπική του ζωή υπάρχουν κάποια περίεργα πράγματα». H εξάρτηση της κυβέρνησης Μπους να ρίχνει λάσπη σε όποιον δεν τη βολεύει, δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη αμερικανική πολιτική. Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η ετοιμότητά της να καταχραστεί την εξουσία - να χρησιμοποιήσει την εξουσία διακυβέρνησής της για να φιμώσει πιθανούς επικριτές της. Που και πως θα τελειώσουν όλα αυτά; Στο νέο του βιβλίο, «Χειρότερα από το Γουότεργκεϊτ», ο Τζον Ντιν (σύμβουλος του πρόεδρου Νίξον) σημειώνει: «Παρακολουθώ όλα τα στοιχεία να προετοιμάζουν τη σκηνή για δύο πιθανές πολιτικές καταστροφές, μία που θα τρυπήσει το αερόστατο των Μπους και Τσένεϊ και μία άλλη, πολύ πιο ανησυχητική, που θα τρυπήσει το αερόστατο της δημοκρατίας».

Ο ρόλος της CIA στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου και της Μαδρίτης
Τι υποστηρίζει ο πρ. υφυπουργός 'Άμυνας της Γερμανίας και υπεύθυνος των μυστικών Υπηρεσιών, σε βιβλίο του
Ψέματα, παραπλάνηση, λανθασμένα στοιχεία. Τί ακριβώς συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου του 2001; Ο Αντρέας Φον Μπίλο, πρώην υφυπουργός στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας και υπεύθυνος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, εκφράζει τις αμφιβολίες του για την επίσημη εκδοχή της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με τις επιθέσεις. Οι συνέπειες των επιθέσεων γνωστές: η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Στην αρχή ήταν το Αφγανιστάν, μετά το Ιράκ. Σε ειδική εκδήλωση ο Ανδρέας Φον Μπίλο παρουσιάζοντας το βιβλίο του για τον ρόλο της ΣΙΑ στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, υποστήριξε στο μικρόφωνο της εκπομπής του Θεόδωρου Γεωργιτσόπουλου στην «Deutche Welle», ότι όλοι οι πόλεμοι ξεκινούν με ένα ψέμα:
«Φυσικά, αρχίζουν με ένα ψέμα. Δεν είναι η αλήθεια το πρώτο θύμα. Υπάρχουν επίσης και αυτοί που δέχονται την επίθεση. Ο καθένας προσπαθεί να δείξει ότι είναι το θύμα, αφού δέχεται επίθεση. Ότι είναι ο καλός, αυτός που δεν έχει ιδέα, ενώ αρκετές φορές είναι εκείνος που προκάλεσε τον πόλεμο.
Στην προκειμένη περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν επιχειρησιακά στελέχη της CIA. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στρατολόγησε για λογαριασμό της δέκα χιλιάδες μαχητές στο Αφγανιστάν. Έσκαψε και κατασκεύασε το υπόγειο σύστημα των τούνελ στα βουνά. Στη δεκαετία του 90 έπαιξε ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια εξυπηρετώντας παράλληλα και τα αμερικανικά συμφέροντα. Υπάρχει λοιπόν ένα ιστορικό υπόβαθρο και τίθεται το ερώτημα: πώς κάποιος που επί χρόνια μάχεται για τη CIA στρέφεται ξαφνικά εναντίον της και η CIA δεν είναι σε θέση να τον αντιμετωπίσει».
Σε τί αποσκοπούν όμως όλα αυτά; Ο Γερμανός πρώην πολιτικός αναφέρει σαν παράδειγμα τη τεράστια αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού, ενώ απώτερος στόχος είναι η παγκόσμια κυριαρχία των Αμερικανών. Αμερικανικές δυνάμεις σταθμεύουν σε πάνω από 130 χώρες του πλανήτη.
Ακολουθεί το πετρέλαιο, η ισοτιμία του δολαρίου: «Αυτοί που εργάζονται για την υλοποίηση των αμερικανικών συμφερόντων σκέφτηκαν πως χρειάζεται ένα νέο Περλ Χάρμπορ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ευκολότερα τα σχέδια τους παρακάμπτοντας τις αντιρρήσεις του αμερικανικού λαού. Το νέο Πέρλ Χάρμπορ συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου.»
Στην παρουσίαση του βιβλίου του ο Φον Μπίλο χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία και υπό το πρίσμα της ανάμιξης των μυστικών υπηρεσιών έκανε λόγο για ομοιότητες στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου και της 11ης Μαρτίου.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη, αλλά όταν κάποιος περιμένει τότε έρχονται στην επιφάνεια αρκετά αξιοπερίεργα στοιχεία. Όλα εξαρτώνται από τα διαθέσιμα στοιχεία. Η εξιχνίαση της επίθεσης στη Μαδρίτη πραγματοποιείται με μεγάλη ταχύτητα. Μπορεί η εξιχνίαση να είναι παραπλανητική για να αποκρύψει τα πραγματικά γεγονότα, μπορεί όμως να είναι και η αλήθεια. Δεν το γνωρίζω ακόμη. Το Μαρόκο από όπου προέρχονται οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης ήταν για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη βάση της CIA στην περιοχή και μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο που η υπηρεσία αυτή δεν παρακολουθούσε τους πιθανούς δράστες. Σε τελική ανάλυση καμία τρομοκρατική επίθεση δεν έχει διαλευκανθεί οριστικά».

http://www.kalami.net/2005/arthra/911_ny.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: