Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Γενική απεργία για το ασφαλιστικό



Πανεργατική απεργία πραγματοποιούν αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Στην απεργία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι όλων των ενώσεων, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και στον ιδιωτικό τομέα. Κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων, πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο της απεργίας τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ.

Ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Μετρό θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 και από τις 15:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Τραμ θα έχει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:30 και από τις 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα συμμετέχουν στην απεργία από τις 04:25 (πρωΐ 12ης Δεκεμβρίου) μέχρι τις 24:00 (βράδυ 12ης Δεκεμβρίου).

Λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δεν πρόκειται να πετάξει κανένα αεροσκάφος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει για 24 ώρες κλειστός ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για τα πολιτικά αεροσκάφη και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς την Ελλάδα, είτε των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, είτε των ξένων.

Ωστόσο θα υπάρξει προσωπικό ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιο αεροσκάφος, το οποίο βρίσκεται στον ελληνικό εναέριο χώρο χρειαστεί να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας, λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: