Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Άνδρας vs Γυναίκα


Ανοχή στην Κατάθλιψη

Νορβηγοί ερευνητές βρήκαν ότι οι άνδρες δεν πέφτουν σε κατάθλιψη όταν πέφτουν τα επίπεδα σεροτονίνης τους. Όταν οι ερευνητές εμπόδισαν προσωρινώς την παραγωγή σεροτονίνης σε μία ομάδα υγιών ενηλίκων, βρήκαν ότι οι γυναίκες έπεσαν σε κατάθλιψη, ενώ οι άνδρες έγιναν παρορμητικοί. Η αύξηση της τάσης για παρορμητική συμπεριφορά μπορεί να είναι ένας λόγος που οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλκοολισμό και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.

Πλεονέκτημα: Κανείς


Η καρδιά της άρνησης

Η αθηροσκλήρωση δεν κάνει διακρίσεις με βάση το φύλο, παρόλα αυτά οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής, που να είναι πιο φιλικός προς την καρδιά τους, σύμφωνα με έρευνα στο American Heart Journal. Επιπλέον, οι γυναίκες με τάση για καρδιοπάθειες στο γενετικό υλικό τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες, να κάνουν καθιστική ζωή, να καπνίζουν και να έχουν υψηλή πίεση σε σύγκριση με τους άνδρες που έχουν παρόμοιο DNA.

Πλεονέκτημα: Άνδρες


Μονομαχία στο κρανίο

Οι άνδρες μπορεί να είναι το εξυπνότερο αλλά και το πιο χαζό φύλο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Eδιμβούργου. Οι ερευνητές μέτρησαν τη νοημοσύνη 2.500 χιλιάδων αντρών και των θηλυκών αδελφών τους και δεν βρήκαν καμία σημαντική διαφορά στη μέση τιμή της νοημοσύνης. Πάντως, οι άνδρες είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να είναι στις υψηλότερες καθώς και στις χαμηλότερες θέσεις.

Πλεονέκτημα: Και οι δύο

Δεν υπάρχουν σχόλια: