Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

Κινητά βακτήρια


Αηδιαστικό γεγονός: το μέσο κινητό τηλέφωνο περιέχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας.
Μη βιαστείς να πεις ότι το δικό σου είναι πιο καθαρό από το μέσο όρο. Να γιατί:
• Δεν το έχεις καθαρίσει ποτέ.
• Έχει περάσει από πολλά αυτιά και στόματα.
• Το έχεις αφήσει σε πάμπολλα τραπεζάκια από καφετέριες.
• Σου έχει πέσει στο πάτωμα.
Έρευνα έδειξε ότι το μέσο κινητό τηλέφωνο περιέχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας, το χερούλι μιας πόρτας δημόσιας χρήσης, τη σόλα ενός παπουτσιού και ένα πληκτρολόγιο.
Ακόμα χειρότερη γίνεται η κατάσταση αν σκεφτούμε ότι το κινητό ακουμπάει πολλά σημεία του σώματός μας συλλέγοντας νέα βακτήρια και αφήνοντας αυτά που περιέχει ήδη.
Επιπλέον, τα βακτήρια για να πολλαπλασιαστούν θέλουν υγρασία και ζέστη. Δηλαδή ακριβώς το περιβάλλον της τσέπης μας! Όπως ίσως ξέρεις, τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν μικροκύματα. Αυτά έχουν την ιδιότητα να δονούν τα μόρια του νερού μεταξύ τους και αυτή η τριβή είναι που δημιουργεί τη θερμότητα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σκέψου τώρα, ότι κάθε φορά που παίρνεις τηλέφωνο, βοηθάς στην αναπαραγωγή των ήδη υπαρχόντων βακτηρίων.
Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσεις να μιλάς στο τηλέφωνο, αλλά καλό θα ήταν μία φορά το χρόνο να καθαρίζεις την τουαλέτα που ακουμπάς στο αυτί και το στόμα σου.
Τα βακτήρια δεν είναι ορατά με το ανθρώπινο μάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν το κινητό μας γυαλίζει από καθαριότητα ίσως να έχει μερικά εκατομμύρια βακτήρια στην επιφάνειά του.
Για να το καθαρίσεις, μην το βάλεις κάτω από τη βρύση.
Πάρε αντιβακτηριδιακά πανάκια από το φαρμακείο.
Για την υγεία σου μιλάμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: