Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Το γέλιο των χοίρων


Όπως θα έχετε ήδη μάθει, ο λεγόμενος ιός των χοίρων μεταδίδεται με το φτέρνισμα.
Την ώρα που χαϊδεύεις το γουρούνι με τη φτέρνα σου, τον κολλάς.
Θέλει προσοχή. Αν δεν τον κολλήσεις καλά, μπορεί να ξεκολλήσει.
Επομένως: αν κάποιο γουρούνι φτερνιστεί μπροστά σου χωρίς να βάλει το χέρι στο στόμα του κινδυνεύεις να πάθεις γρίπη, αν και το ίδιο είναι γριπωμένο.
Αν δεν είναι γριπωμένο, κινδυνεύεις να πάθεις ζάλη από την μπόχα.
Η αλλαγή από παλιά είναι, που τα ζώα που φτερνίζονταν μπροστά σου χωρίς να βάλουν το χέρι στο στόμα τα λέγαμε γαϊδούρια κι όχι γουρούνια.
Μια άλλη αλλαγή είναι, που με το αψού δεν σου λένε γείτσες. Θα σου λένε ουστ, γουρούνι.
Αυτό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος είναι ότι δεν υπάρχει ιός των χοίρων. Όλοι οι ιοί είναι των πτηνών! Αλλά, το γουρούνι έχει ένα DNA, που έρχεται πολύ κοντά και στα πτηνά και στον άνθρωπο! (Καλά, αυτό το τελευταίο το βλέπουμε όλο το 24ωρο).
Κρυολογάνε, λοιπόν, τα πουλερικά εκεί που τα 'χουνε αμολημένα στα ρεύματα, βήχουμε και φτερνίζονται, αρπάζουνε τα μικρόβια τα γουρούνια από χιλιόμετρα μακριά, τον φυλάνε μέσα τους τον ιό και τον περνάνε στον άνθρωπο. Να μάθει να πουλάει γουρουνοπούλα στη διαδρομή Καλαμάτα-Αλλαγή!
Θα μου πεις, γιατί τον λένε ιό των χοίρων τότε και όχι των πτηνών. Ε, των πτηνών δεν αγοράζεται πια από τον κόσμο, πάλιωσε. Πρέπει να πουληθεί κάτι καινούριο, αφόρετο, να φοβηθεί ο λαός να το φχαριστηθεί, να τρέξει να αγοράσει τρελή αγελάδα και πουλερικό, που ήταν σε πτώση.
Χωρίς πλάκα, να μου το θυμηθείς μπορεί να αποκαλυφθεί μια μέρα ότι οι νόσοι αυτές δεν είναι τίποτε άλλο από τις μειωμένες αντιστάσεις των ζώων σε κοινά μικρόβια, εξαιτίας που τρώνε όλα τα μεταλλαγμένα σκατά και τα χημικά απόβλητα, που τα ταΐζει η μάστιγα με τ' όνομα Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων, παγκοσμίως. Για να θησαυρίζουν με την ταχύτερη δυνατή μέθοδο και τα λιγότερα δυνατά έξοδα οι βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων, το λέει και τ' όνομα.
Κι αυτό που θα αποκαλυφθεί θα κουκουλωθεί αμέσως, να' ναι καλά οι μηχανισμοί στις μπανανίες ανά τον πλανήτη και στις ηγέτιδες χώρες του πολιτισμού και των ελευθεριών του ατόμου. Ελευθερίαααα. Πιάσε δύο βαρύ γλυκούς και ένα ούζο. Και γρήγορα!
Επίσης, δεν είναι τυχαίο που ακούς συνέχεια για το στέλεχος της ασθένειας. Αν δεν υπήρχαν στελέχη, δεν θα υπήρχαν ασθένειες. Όχι μόνο στη βιολογία, αλλά ούτε στην οικονομία.
Την κρίση κάτι γουρούνια την έφεραν. Το κακό είναι, που τα γουρούνια αυτά γίνανε πτηνά και την πληρώνουν τα βόδια.
Ο ιός έχει και τα καλά του. Στο El Venizelos μπήκανε κάμερες, που μετράνε τη θερμοκρασία των ταξιδιωτών. Μόλις βάλουνε μαγνητικό τομογράφο και οδοντίατρο, θα γίνει ανώτερο του ΙΚΑ.
Στο μέλλον, αντί για διαβατήριο θα ταξιδεύουμε με το βιβλιάριο υγείας.
Λοιπόν, πρώτα ήρθε ο SARS από την Κίνα, που σκότωσε 800 ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο. Μετά ήρθαν οι τρελές αγελάδες, που σκότωσαν 200 σ' όλο τον κόσμο. Μετά ήρθε ο άνθρακας, που δεν σκότωσε κανέναν, μόνο πεθάναμε στα γέλια από τις γελοίες στολές, που κυκλοφορούσαν στα ταχυδρομεία και στα τελωνεία τα θύματα της υστερίας. Μετά ήρθε η νόσος των πτηνών, που σκότωσε 250 ανθρώπους παγκοσμίως.
Άμα τους προσθέσεις όλους τους μεταστάντες θα δεις, ότι από γρατζουνίσματα πεθαίνουν κάθε χρόνο χιλιαπλάσιοι, χωρίς να έχουν ανησυχήσει η άρχουσα τάξη και η επιστημονική κοινότητα. Όπως δεν έχει ανησυχήσει και για τα 200.000 (όχι 200) παιδιά, που πεθαίνουν κάθε χρόνο στον Τρίτο Κόσμο ακριβώς επειδή η παγκόσμια άρχουσα τάξη και η επιστημονική κοινότητα- με εξαιρέσεις φυσικά- υστερίζονται μόνο όταν πρόκειται να θιγεί ο περιούσιος πληθυσμός της λευκής πανώλης και τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Αναρωτιέται κανείς ποια γουρούνια είναι πιο επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=2009-05-03&s=o-kairos

Δεν υπάρχουν σχόλια: