Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Τα καλύτερα ελληνικά e-shops


Σήμερα δεν χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι σας για να κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά. Καθισμένοι αναπαυτικά στο γραφείο σας, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε εκατοντάδες ψηφιακές «βιτρίνες» και να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα που θα σταλούν έπειτα από μερικές ημέρες στην πόρτα σας.
Παρακάτω θα αναφερθούμε στα 15 καλύτερα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, το περιεχόμενο των οποίων δεν αναλώνεται αποκλειστικά στην τεχνολογία. Σήμερα στο Διαδίκτυο πωλούνται τα πάντα, αρκεί να γνωρίζει κανείς πού να απευθυνθεί.

Πώς θα ψωνίσω;
Εξαιρετικά σημαντική επιλογή είναι ο τρόπος πληρωμής των αντικείμενων που επιλέξατε. Τα περισσότερα ελληνικά e-shops, εκτός από πιστωτική κάρτα, δέχονται πληρωμή και με αντικαταβολή, κάτι που θα επικροτήσουν σίγουρα οι χρήστες που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους στο Διαδίκτυο. Εναλλακτικές μέθοδοι είναι επίσης η κατάθεση μετρητών σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, αλλά και το Paypal.

www.days4u.gr
Υπέρ: Πρωτοτυπία, χαμηλές τιμές
Κατά: -
Χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, πρωτότυπα δώρα εμπειρίας, όπως ένα χαλαρωτικό μασάζ, μια πτήση με μονοθέσιο αεροπλάνο επάνω από την Αθήνα ή μια έντονη ημέρα δράσης με έναν αγώνα paintball. Το days4u.gr ειδικεύεται σε δώρα όπως τα παραπάνω, που μπορείτε να αγοράσετε για την παρέα σας, το έτερον ήμισυ και φυσικά για εσάς.
Έξοδα μεταφοράς: -

www.dvdland.gr
Υπέρ: Μεγάλη ποικιλία, προσφορές
Κατά: Υψηλό κόστος μεταφορικών
Στο dvdland.gr θα βρείτε μια τεράστια συλλογή από παλιές και νέες ταινίες για να αγοράσετε σε DVD. Η κατηγοριοποίηση είναι άψογη, ενώ για κάθε τίτλο που επιλέγετε υπάρχει μια σύνοψη της υπόθεσης καθώς και βασικά χαρακτηριστικά (πρωταγωνιστές, διάρκεια, είδος κ.λπ.). Υπάρχουν επίσης πολλές προσφορές για παλαιότερες ταινίες, η τιμή των οποίων ξεκινάει από 5 ευρώ.
Έξοδα μεταφοράς: Από 5 ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής και τον τόπο αποστολής

www.eshop.gr
Υπέρ: Τεράστια πληθώρα προϊόντων, αναλυτικές περιγραφές
Κατά: Η δομή και η εμφάνιση του site έχουν αρχίσει να δείχνουν τα χρόνια τους
Το e-shop είναι ένας εκ των πρωτοπόρων των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων τεχνολογίας. Εκτός από τα "κλασικά" προϊόντα πληροφορικής και τεχνολογίας, στις σελίδες του θα βρείτε αρκετές ακόμα εξειδικευμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως είναι τα gadgets, τα βιβλία και τα δώρα. Το "στήσιμο" και η εμφάνιση των σελίδων του χρειάζονται παρόλα αυτά βελτίωση.
Έξοδα μεταφοράς: 3 ευρώ, δωρεάν για παραγγελίες πάνω από 90 ευρώ

www.lastminute.gr
Υπέρ: Σωστή σχεδίαση, πληθώρα υπηρεσιών
Κατά: -
Αν είστε κυριολεκτικά... της τελευταίας στιγμής, το site αυτό είναι για εσάς. Μέσα από τις σελίδες του μπορείτε να "κλείσετε" αεροπορικές πτήσεις, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ξενοδοχεία, ταξί, αλλά και να ενοικιάσετε αυτοκίνητο. Πληροφορίες για τα παραπάνω δεν θα βρείτε μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Κύπρο, καθώς και για πολλές χώρες του εξωτερικού.
Έξοδα μεταφοράς: -

www.megamarket.gr
Υπέρ: 28 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων
Κατά: Η διάταξη των προϊόντων στις σελίδες χρειάζεται βελτίωση
Ένα τεράστιο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα, το οποίο διαθέτει προϊόντα από 28 διαφορετικές κατηγορίες. Στις σελίδες του θα βρείτε από βιβλία μέχρι... τραπέζια μπιλιάρδου και όργανα γυμναστικής και από τηλεοράσεις μέχρι ήδη αυτοκινήτου, σάουνες και χρηματοκιβώτια. Η ποικιλία του συγκεκριμένου e-shop είναι τόσο μεγάλη, που αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε.
Έξοδα μεταφοράς: Εξαρτάται από το προϊόν και τον τόπο αποστολής, δωρεάν άνω των 150 ευρώ εντός Ελλάδας

www.mpgreek.com
Υπέρ: Επικαιρότητα, πληθώρα μουσικών τίτλων, αγορά τραγουδιών με SMS
Κατά: Δεν είναι πλήρως συμβατό με Firefox
Αγοράστε ελληνική και ξένη μουσική, νόμιμα, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να αναπαράγετε στον υπολογιστή σας, αλλά και σε φορητούς media player. Περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα άλμπουμ, ενώ στο site θα βρείτε επίσης και πολλά μουσικά βίντεο κλιπ για να αγοράσετε. Ο τρόπος διαχωρισμού των καλλιτεχνών, αλλά και των ειδών μουσικής, κρίνεται ικανοποιητικός.
Έξοδα μεταφοράς: 7,90 ευρώ για κάθε παραγγελία

www.mplouzakia.gr
Υπέρ: Απλή, αλλά λειτουργική σχεδίαση
Κατά: Περιορισμένη ποικιλία
Το site ειδικεύεται στην εκτύπωση διαφημιστικών t-shirt, τα οποία χάρη σε μια πρωτότυπη εφαρμογή που τρέχει online, μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας. Φτιάξτε t-shirt με το μήνυμα ή την εικόνα που εσείς θέλετε και δείτε την εμπρός και πίσω όψη του πριν αυτό τυπωθεί. Αν επιθυμείτε να κάνετε μαζική παραγγελία, ζητήστε καλύτερη προσφορά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.
Έξοδα μεταφοράς: Από 3,9 ευρώ και ανάλογα με την ποσότητα

www.multirama.gr
Υπέρ: Πληθώρα προϊόντων
Κατά: Θα επιθυμούσαμε πιο αναλυτικές περιγραφές για τα προϊόντα
Στο ηλεκτρονικό κατάστημα των καταστημάτων Multirama θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα τεχνολογίας, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, υπηρεσίες τηλεφωνίας και Internet. Το site αναβάθμισε πρόσφατα την εμφάνιση των σελίδων του, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η ευχρηστία του. Παράλληλα, η κατηγοριοποίηση των προϊόντων έγινε ακόμα πιο διακριτή.
Έξοδα μεταφοράς: 3,90 ευρώ και δωρεάν για παραγγελίες πάνω από 90 ευρώ

www.ouaou.gr
Υπέρ: Πρωτοτυπία, πληθώρα δώρων και gadgets
Κατά: -
Στο ouaou.gr θα βρείτε τα πιο περίεργα και πρωτότυπα gadgets για να δωρίσετε σε φίλους και γνωστούς σας. Από ένα USB μίνι σκουπάκι γραφείου μέχρι ένα... εκτροφείο μυρμηγκιών, η λίστα είναι απλώς ανεξάντλητη. Όλα τα gadgets είναι χωρισμένα σε κατηγορίες, τις οποίες επιλέγετε από την κορυφή, και καθιστούν την εύρεση αυτού που θέλετε εύκολη υπόθεση.
Έξοδα μεταφοράς: Εξαρτάται από το προϊόν και τον τρόπο αποστολής

www.pamediakopes.gr
Υπέρ: Ευχρηστία και πληρότητα
Κατά: -
Μέσα από τις σελίδες του μπορείτε να αγοράσετε ακτοπλοϊκά, αλλά και αεροπορικά εισιτήρια για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας, να νοικιάσετε δωμάτια ξενοδοχείων, αλλά και αυτοκίνητα. Για κάθε μία από τις παραπάνω ενέργειες υπάρχουν αναλυτικοί βήμα προς βήμα οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε εύκολα αυτό που ψάχνετε.
Έξοδα μεταφοράς: -

www.papasotiriou.gr
Υπέρ: Τεράστια ποικιλία βιβλίων, εφαρμογών και video games
Κατά: Παλιομοδίτικος σχεδιασμός
Οι φίλοι των video games, αλλά και αυτοί του βιβλίου, θα γνωρίζουν ήδη πολύ καλά το site των καταστημάτων Παπασωτηρίου. Στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια για PCs και κονσόλες, προγράμματα και εφαρμογές, καθώς και χιλιάδες βιβλία ελληνικά και ξενόγλωσσα που εντάσσονται σε μια πληθώρα θεματικών κατηγοριών.
Έξοδα μεταφοράς: 3,95 ευρώ, δωρεάν για παραγγελίες πάνω από 60 ευρώ (Αττική), 5,3 ευρώ, δωρεάν άνω των 75 ευρώ (εκτός Αττικής)

www.plaisio.gr
Υπέρ: Τεράστια πληθώρα προϊόντων, σωστή δόμηση, αναλυτικές περιγραφές
Κατά: -
Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Πλαισίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά e-shops, διαθέτοντας προϊόντα πληροφορικής, τηλεφωνίας, Internet, ηλεκτρονικές συσκευές εικόνας και ήχου, γραφική ύλη, εξοπλισμό γραφείου και video games. Πρόσφατα διαχώρισε καλύτερα τις υπό-κατηγορίες των προϊόντων του, βελτιώνοντας έτσι την πλοήγηση.
Έξοδα μεταφοράς: 3 ευρώ (μεγάλες πόλεις) ή 10 ευρώ (υπόλοιπη Ελλάδα), δωρεάν για παραγγελίες πάνω από 85 ευρώ

www.veropoulos.gr
Υπέρ: Μεγάλη ποικιλία τροφίμων, ευκολία
Κατά: -
Με τη βοήθεια του Διαδικτύου, μπορείτε να αποφύγετε ακόμα και την επίσκεψη στο super market. Το ηλεκτρονικό κατάστημα veropoulos.gr σάς επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε εκατοντάδες προϊόντα τροφίμων, τα οποία στη συνέχεια θα σας αποστείλει δωρεάν σε μια διεύθυνση που θα επιλέξετε - αρκεί η παραγγελία σας να είναι τουλάχιστον 75 ευρώ.
Έξοδα μεταφοράς: Δωρεάν, αρκεί η παραγγελία να είναι τουλάχιστον 75 ευρώ

www.wineshop.gr
Υπέρ: Πλούσια ποικιλία κρασιών και ποτών
Κατά: Η σχεδίαση του site δεν εντυπωσιάζει
Πρόκειται για μια online κάβα κρασιού, αλλά και ποτών, που διαθέτει μεγάλη ποικιλία. Οι βασικές κατηγορίες περιλαμβάνουν οίνους λευκούς, ερυθρούς, ροζέ και βιολογικής καλλιέργειας, ενώ μπορείτε ακόμα να επιλέξετε και με βάση τη χώρα προέλευσης. Υπάρχουν φυσικά αναλυτικές πληροφορίες, αλλά και φωτογραφία για κάθε μπουκάλι ξεχωριστά.
Έξοδα μεταφοράς: Το κόστος της αποστολής εμφανίζεται αυτόματα στον λογαριασμό σας

www.you.gr
Υπέρ: Πληθώρα προϊόντων, σωστή γεωμετρία και σχεδίαση
Κατά: Τιμές
Στις σελίδες του θα συναντήσετε προϊόντα πληροφορικής και περιφερειακά υπολογιστών, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά, δικτυακά προϊόντα, λογισμικό, παιχνίδια και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα. Εκτός από τις βασικές κατηγορίες προϊόντων υπάρχουν επίσης προτάσεις για συγκεκριμένες ανάγκες, όπως για παράδειγμα το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι ή ο έλεγχος και η ασφάλεια χώρου.
Έξοδα μεταφοράς: 3 ευρώ, δωρεάν για παραγγελίες πάνω από 40 ευρώ

http://www.computeractive.gr/default.php?pid=6&art_id=2741&nologin=1

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

What's up, this weekend is nice in support of me, since this moment i am reading this great educational paragraph here at my residence.

Feel free to visit my page; luxe vakantiehuisje huren

Ανώνυμος είπε...

I love what you guys are usually up too. This kind of clever
work and coverage! Keep up the good works guys I've added you guys to my blogroll.

Also visit my webpage - huis huren frankrijk

Ανώνυμος είπε...

Hi there! I could have sworn I've been to this blog before but after checking through some of the post I realized it's new to me.
Nonetheless, I'm definitely glad I found it and I'll be book-marking and checking back
frequently!

Look into my web page; vakantiehuisje frankrijk