Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Αλέξης Γρηγορόπουλος ετών 16: δολοφονήθηκε από 37χρονο ένστολο εγκληματία



Ποιος από όλους εμάς, γνωρίζει και κοιμάται αυτή τη στιγμή ήσυχος;
Η Ελλάδα βράζει. Ένα νέο παιδί 16 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή. Τον σκότωσε ένας αστυνομικός. Εν ψυχρώ τον πυροβόλησε με ευθεία βολή, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες.
Λένε πως ήταν αντιεξουσιαστής. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως δεν είχε σχέσεις με τον εν λόγω χώρο. Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας έκανε την εμφάνισή του στη Μεσολογγίου στα Εξάρχεια στις 9μμ. Μια ομάδα νεαρών ζήτησε το λόγο, σίγουρα όχι με ευγενικό τρόπο. Ειπώθηκε πως «έφυγαν» προς το μέρος των αστυνομικών και δύο άδεια μπουκάλια. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι αστυφύλακες βγήκαν από το αυτοκίνητο. Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την ομάδα νεαρών η οποία κινήθηκε προς το μέρος τους με ύβρεις. Ένας αστυνομικός (37 χρονών όπως μαθεύτηκε και έμπειρος στο επάγγελμά του κατά τα άλλα) έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και πυροβόλησε εν ψυχρώ έναν από τους νεαρούς. Στον Ευαγγελισμό, όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ήταν ήδη νεκρός. Το όνομά του ήταν Γρηγορόπουλος Αλέξης. Ήταν μόλις 16 χρονών.
Από τα ΜΜΕ δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ τι ακριβώς συνέβη, γι' αυτό το λόγο είμαι επιφυλακτικός για τις παραπάνω πληροφορίες.
Αυτόματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, υπήρξαν κινητοποιήσεις πολιτών. Είναι γνωστό μέχρι τώρα πως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Μυτιλήνη, Γιάννενα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Χανιά, Σπάρτη, Αλεξανδρούπολη και Βόλο, άμεσα, έγιναν πορείες οργής για τη δολοφονία του νέου αυτού παιδιού.
Και τώρα;
Μήπως είναι η πρώτη φορά που το κράτος δολοφονεί;
Βέβαια, ο κόσμος θυμάται περισσότερο ποιος ήταν ο νικητής του Big Brother και όχι τις δολοφονίες των Κουμή και Κανελλοπουλου στην «επέτειο» του πολυτεχνείου το 1980 και αυτή του Καλτεζά το 1985. Ούτε και την εκτέλεση του Μαραγκάκη με σφαίρα στο κεφάλι στις 5/12/2003, πέντε χρόνια και μια μόλις ημέρα πριν. Και είναι πάρα πολλές ακόμα. Φυσικά σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και μετανάστες. Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου δεν είναι ένα τυχαίο, μεμονωμένο περιστατικό.
Τι και αν κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους ο υπουργός εσωτερικών Π. Παυλόπουλος και ο Π. Χηνοφώτης (οι οποίες φυσικά δεν έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό) για λόγους ευθιξίας; Μπορεί κάτι να φέρει πίσω στη ζωή το άτυχο παλικάρι;
Κάποιοι πληρώνονται για να «υπηρετούν» και να «προστατεύουν» τον πολίτη. Τελικά, υπηρετούν και προστατεύουν την εξουσία. Και όσοι σηκώνουν το κεφάλι απέναντί της, είτε λόγω καταπίεσης, είτε λόγω «ρομαντισμού» ή απλά και μόνο γιατί είναι «οργισμένα νιάτα» μπορούν να είναι βέβαιοι πως κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.
Πολλά θα ακούσουν τα αυτιά μας ακόμα. Ήδη υπάρχουν και οι παράφωνες γνώμες. Ήδη στο net κάποιοι «κύριοι» βρίσκουν δίκαιη την αντίδραση του δολοφόνου - ειδικού φρουρού. Ήδη κάποιοι βάλλουν κατά των διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα, εκθειάζοντας τις καταστροφές που έγιναν. Η μηχανή της παραπληροφόρησης πήρε μπρος και σε λίγο καιρό τα ΜΜΕ θα έχουν κιόλας εξαφανίσει από την επικαιρότητα την ωμή αυτή δολοφονία.
Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται και δεν πρέπει να ξεχαστεί. Δύναμη και κουράγιο στην άτυχη μάνα και την οικογένεια του Αλέξη.
Ήταν 16 χρονών.

http://my.aegean.gr/web/article2778.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: